اطلاعات تماس

اهواز - کیانپارس - خیابان ۳ شرقی - ساختمان محمد - طبقه دوم - واحد ۶

061-91010061

[email protected]

حساب کاربری
آشنایی با انواع بلاکچین

انواع بلاکچین

انواع بلاکچین را می توان در 4 دسته تقسیم بندی نمود. بلاکچین یک نوع پایگاه داده توزیع شده است که بین گره های یک شبکه کامپیوتری به اشتراک گذاشته می شود. به عنوان یک پایگاه داده، بلاکچین اطلاعات را به صورت الکترونیکی و به صورت دیجیتال ذخیره می کند. بلاکچین ها بیشتر به دلیل نقش حیاتی خود در سیستم های ارز دیجیتال، مانند بیت کوین، برای نگهداری یک رکورد امن و غیرمتمرکز از تراکنش ها شناخته شده اند.

در مقالات قبل در وب سایت ایران هاستینگ 24 به معرفی بلاکچین و نحوه کار آن پرداختیم. در مقاله امروز قصد داریم تا شما را با انواع بلاکچین بیشتر آشنا کنیم. با ما همراه باشید.

انواع بلاکچین

انواع بلاکچین به چهار دسته اصلی تقسیم می‌شوند. در ادامه به بررسی کامل آن‌ها می پردازیم.

بلاکچین عمومی

یکی از انواع بلاکچین، بلاکچین عمومی است. بلاکچین‌های عمومی به هر کسی اجازه می‌دهند بدون نیاز به مجوز در آن مشارکت کند. هر کسی می‌تواند به شبکه بپیوندد، تراکنش‌ها را تأیید کند و بلاک‌های جدید استخراج کند. بلاکچین‌های عمومی غیرمتمرکزترین نوع بلاکچین هستند، زیرا توسط هیچ نهاد واحدی کنترل نمی‌شوند.

بلاکچین‌های عمومی همچنین شفاف‌ترین نوع بلاکچین هستند، زیرا همه تراکنش‌ها به صورت عمومی ثبت می‌شوند. کاربران در بلاکچین عمومی به سوابق تاریخچه و توانایی انجام عملیات استخراج دسترسی دارد. این شفافیت باعث می‌شود بلاکچین‌های عمومی برای کاربردهایی که اعتماد و پاسخگویی در آن‌ها حائز اهمیت هستند، مانند ارزهای دیجیتال و مدیریت زنجیره تأمین، ایده‌آل باشند.

با این حال، بلاکچین‌های عمومی ممکن است کندتر و مقیاس‌پذیری کمتری نسبت به بلاکچین‌های خصوصی و کنسرسیومی داشته باشند. این به دلیل این است که همه گره‌ها در شبکه باید قبل از افزودن هر تراکنش به بلاکچین، آن را تایید کنند. نمونه‌هایی از بلاکچین‌های عمومی عبارتند از بیت کوین، اتریوم و لایت کوین. برای اینکه با سرعت و امنیت بالاتری به بلاکچین عمومی متصل شوید، می‌توانید از یک سرور مجازی استفاده کنید.

همچنین اگر قصد استفاده از تکنولوژی بلاکچین به منظور ترید کردن ارزهای دیجیتال را داشته باشید، توصیه می‌شود از یک سرور مجازی ترید استفاده کنید تا هرگونه خطر مسدود شدن حساب را از بین ببرید و با خیالی آسوده در این حوزه کسب درآمد کنید.

بلاکچین خصوصی

یکی دیگر از انواع بلاکچین ها، بلامچین خصوصی است. بلاکچین‌های خصوصی مجوز محور هستند، به این معنی که تنها کاربران مجاز می‌توانند در شبکه مشارکت کنند. بلاکچین‌های خصوصی اغلب توسط مشاغل و سازمان‌ها برای ساده‌سازی عملیات و بهبود امنیت استفاده می‌شوند. بلاکچین‌های خصوصی سریع‌تر هستند و مقیاس‌پذیری بیشتری نسبت به بلاکچین‌های عمومی دارند، زیرا تنها گره‌های مجاز نیاز به تأیید تراکنش‌ها دارند.

بلاکچین‌های خصوصی همچنین می‌توانند متناسب با نیازهای خاص کسب‌وکار یا سازمانی که از آن‌ها استفاده می‌کند، تنظیم شوند. با این حال، بلاکچین‌های خصوصی شفافیت کمتری نسبت به بلاکچین‌های عمومی دارند. این به دلیل این است که یک نهاد واحد یا گروه کوچکی از نهادها کنترل شبکه را در دست دارند. نمونه‌هایی از بلاکچین‌های خصوصی عبارتند از Hyperledger Fabric و R3 Corda. به این نوع بلاکچین، بلاکچین‌های مجاز و بلاک چین‌های تجاری نیز گفته می‌شود.

بلاکچین هیبریدی

سومین مورد از انواع بلاکچین، بلاکچین هیبریدی است.

بلاکچین‌های ترکیبی عناصر بلاکچین‌های عمومی و خصوصی را ترکیب می‌کنند. آن‌ها ممکن است دارای مجوز یا بدون مجوز باشند و ممکن است از مکانیسم‌های اجماع مختلفی استفاده کنند. بلاکچین‌های ترکیبی برای برآوردن نیازهای خاص یک برنامه بخصوص طراحی شده‌اند. برای مثال، ممکن است از یک بلاکچین ترکیبی برای اتصال یک بلاکچین خصوصی به یک بلاکچین عمومی استفاده شود. این به بلاکچین خصوصی اجازه می‌دهد از امنیت و شفافیت بلاکچین عمومی بهره‌مند شود، در حالی که همچنان کنترل می‌کند چه کسی می‌تواند به بلاکچین خصوصی دسترسی داشته باشد. نمونه‌هایی از بلاکچین‌های ترکیبی عبارتند از Multichain و Wanchain.

بلاکچین کنسرسیوم

آخرین مورد از انواع بلاکچین، بلاکچین کنسرسیوم است. بلاکچین‌های کنسرسیومی ترکیبی از بلاکچین‌های عمومی و خصوصی هستند. آن‌ها توسط گروهی از گره‌های پیش‌انتخاب شده اداره می‌شوند که می‌توانند مشاغل، سازمان‌ها یا دولت‌ها باشند. بلاکچین‌های کنسرسیومی مزایای هر دو بلاکچین عمومی و خصوصی، مانند امنیت، شفافیت و مقیاس‌پذیری را ارائه می‌دهند.

بلاکچین‌های کنسرسیومی سریع‌تر و مقیاس‌پذیری بیشتری نسبت به بلاکچین‌های عمومی دارند، زیرا تنها گروهی از گره‌های از پیش تعریف شده نیاز به تأیید تراکنش‌ها دارند. بلاکچین‌های کنسرسیومی همچنین شفاف‌تر از بلاکچین‌های خصوصی هستند، زیرا همه تراکنش‌ها به صورت عمومی در بلاکچین ثبت می‌شوند. با این حال، بلاکچین‌های کنسرسیومی غیرمتمرکزتر از بلاکچین‌های عمومی هستند، زیرا توسط گروهی از گره‌های پیش‌تعریف شده کنترل می‌شوند. نمونه‌هایی از بلاکچین‌های کنسرسیومی عبارتند از Hyperledger Sawtooth و Enterprise Ethereum Alliance.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *