انواع سرور رک
انواع سرور رک در دسته بندی های مختلفی قرار می گیرند. رک سرور (به انگلیسی: Server Rack)، محفظههایی هستند که در شرکتهای کوچک و بزرگ، سازمانها و دیتاسنترها برای نصب انواع تجهیزات شبکه مانند سرورها، سوئیچ، روتر و سایر موارد استفاده میشوند. رک سرورها با عنوان کابینت یا کابین نیز شناخته میشوند و بهگونهای طراحی شدهاند که بسیار مقیاسپذیر، قابل اعتماد و کارآمد باشند.
در مقاله قبل در وب سایت ایران هاستینگ 24 به معرفی سرور رک پرداختیم. امروز قصد داریم تا شما را با انواع سرور رک آشنا کنیم. با ما همراه باشید.
آشنایی با انواع سرور رک
بهطور کلی سه نوع رک سرور وجود دارد؛ رکهای قاب باز، رکهای با محفظه بسته و رکهای دیواری.
رک قاب باز
یکی از انواع سرور رک، رک قاب باز است. رکهای قاب باز در واقع شاسیهای فلزی هستند که ریلهای نصب را در اختیارتان قرار میدهند اما امکان نصب در، پنجره یا محافظهای کناری را ندارند. این نوع رک معمولا برای کاربردهایی استفاده میشود که برای کنترل جریان هوا یا تامین امنیت فیزیکی تجهیزات، به محفظه بسته نیازی ندارند.
رکهای قاب باز برای کمد سیمکشی شبکه و کاربردهای قاب توزیع که دارای کابلکشی با چگالی بالا هستند، بهینه بوده و دسترسی بالا و فضای خالی زیادی را برای مدیریت کابل آسان ارائه میدهند. این نوع رک بهدلیل ساختاری که دارد معمولا بهصورت ایستاده طراحی شده و برای مراکز بزرگ مانند بانکها استفاده میشود.
انواع رک ایستاده
رک های ایستاده نوع دیگری از انواع سرور رک هستند. رکهای ایستاده دارای ابعاد مختلفی هستند که معمولا برای مراکز و سازمانهایی که به نصب تعداد زیادی تجهیزات شبکه نیاز دارند، بهکار میروند. دیتاسنترهایی که تعداد بالایی از انواع سرور را میزبانی میکنند از این رک استفاده میکنند. این رکها اغلب دارای چرخ هستند تا جابهجایی آسانتری داشته باشند. رک ایستاده هم بهصورت قاب باز و هم محفظه بسته در دسترس است. درهای رک ایستاده معمولا از جنس پلاستیک، فلز یا شیشه است و امکان نصب صفحات خالی و فنهای خنککننده بیشتر را در اختیار کاربر قرار میدهد.
انواع رک دیواری
یکی دیگر از انواع سرور رک، رک دیواری است. رک دیواری همانطور که از نامش مشخص است امکان نصب بر روی دیوار را دارد. در شرکتهای کوچک و متوسط که امکان اختصاص یک اتاق سرور اختصاصی وجود ندارد، با نصب رک دیواری میتوان در فضای اشغال شده صرفهجویی کرد. همچنین از آنجایی که این رکها در ارتفاعی بالاتر از کف و بر روی دیوار نصب میشوند، از برخی جهات امنیت بالاتری دارند.
رکهای دیواری نیز در دو نوع قاب باز یا محفظه بسته (اصطلاحا کابینتی) در دسترس هستند. یکی از معایب این نوع رک تحمل وزن بهمراتب کمتر نسبت به رک ایستاده است. اما بعضی از رکهای دیواری امکان نصب چرخهای غلتکی را دارند؛ بنابراین، میتوانید آنها را بر روی زمین نیز قرار دهید.
اتاق رک چیست؟
در ادامه مقاله آشنایی با انواع سرور رک می خواهیم به معرفی اتاق رک بپردازیم. اتاق رک یا اتاق سرور مولفهها و سرویسهای عملیاتی و محیطی را برای راهاندازی سرورهای کلاس سازمانی فراهم میکند. بهطور کلی، در یک اتاق رک ممکن است از 10 تا چند صد سرور قرار داشته باشد. سرورهایی که در اتاق رک قرار دارند معمولا شامل اجزای اصلی مورد نیاز برای پردازش دادهها هستند و به هیچ نمایشگر یا دستگاه ورودی مجهز نیستند.
تمام این سرورها میتوانند از طریق یک سیستم مدیر سرور، که معمولا در خارج از اتاق رک وجود دارد، بهصورت مرکزی قابل دسترسی و مدیریت باشند. اتاقهای رک عمدتا برای اجرای آن دسته از کاربردهای سازمانی که به منابع محاسباتی عظیم در زمان اجرا نیاز دارند، مانند نرمافزارهای بانکی، موتورهای جستجو یا اپلیکیشنهای شبکه اجتماعی استفاده میشوند.
یک اتاق رک برای تامین برق مداوم با راهکارهای بکآپ (در موارد قطعی برق)، روشنایی و تهویه مطبوع، طراحی شده است و توسط یک یا چند مدیر سرور نظارت میشود. علاوه بر این، در ساخت اتاقهای رک معمولا تدابیری برای محافظت در برابر زلزله، آتشسوزی و سایر بلایای طبیعی در نظر گرفته میشود و باید امکان توسعه را در اختیار سازمان قرار دهد.