اطلاعات تماس

اهواز - کیانپارس - خیابان ۳ شرقی - ساختمان محمد - طبقه دوم - واحد ۶

061-91010061

[email protected]

حساب کاربری
سرور پروکسی

انواع سرور پروکسی

سرور پروکسی انواع مختلفی دارد. سرور پروکسی، سطوح مختلفی از عملکرد، امنیت و حریم خصوصی را ارائه می‌دهد که به موارد استفاده، نیازها یا سیاست‌های شرکت‌ها بستگی دارند. در مقاله امروز قصد داریم تا شما را با انواع سرور پروکسی بیشتر آشنا کنیم. برای مطالعه این مقاله در ادامه با ما در وب سایت ایران هاستینگ 24 همراه باشید.

آشنایی با انواع سرور پروکسی

در حالی که همه سرورهای پروکسی به کاربران یک آدرس جایگزین برای استفاده از اینترنت می‌دهند، انواع مختلفی از آن‌ها وجود دارد که هر کدام ویژگی‌های خاص خود را دارند. درک جزئیات لیست انواع پروکسی و تفاوت آن‌ها از یکدیگر به شما کمک می‌کند تا بر اساس مورد استفاده و نیازهای خاص خود، بهترین پروکسی را انتخاب کنید. انواع سرورهای پروکسی عبارت هستند از:

پروکسی فوروارد (Forward Proxy)

پروکسی فوروارد یا Forward Proxy دقیقا چیست؟ این نوع پروکسی، در مقابل کلاینت‌ها قرار می‌گیرد و برای دریافت داده‌ها به گروه‌هایی از کاربران در یک شبکه داخلی استفاده می‌شود. هنگامی که یک درخواست ارسال می‌شود، سرور پروکسی آن را بررسی می‌کند تا تصمیم بگیرد که آیا باید به برقراری اتصال ادامه دهد یا خیر.

پروکسی فوروارد، برای شبکه‌های داخلی که به یک نقطه ورودی نیاز دارند، مناسب است. زیرا امنیت آدرس IP را برای کسانی که در شبکه هستند فراهم می‌کند و اجازه می‌دهد که کنترل اجرایی ساده‌ای روی آن داشته باشند. با این حال، پروکسی فوروارد ممکن است توانایی سازمان را برای پاسخگویی به نیازهای کاربران نهایی محدود کند.

پروکسی شفاف (Transparent Proxy)

پروکسی شفاف می‌تواند تجربه‌ای مشابه با آنچه که کاربران هنگام کار کردن با سیستم خانگی کامپیوتر خود به دست می‌آورند به آن‌ها بدهد. به همین دلیل به آن “شفاف” گفته می‌شود. این نوع از پروکسی‌ها همچنین می‌توانند روی کاربرانی به صورت “forced” اعمال شوند. یعنی بدون اینکه کاربران خودشان بدانند، به پروکسی شفاف متصل باشند.

سرور پروکسی
سرور پروکسی

سرور پروکسی شفاف برای شرکت‌هایی مناسب هستند که می‌خواهند بدون اینکه کارمندان متوجه شوند، از پروکسی برای سیستم‌های آن‌ها استفاده کنند. یکی از مزیت‌های پروکسی شفاف، این است که یک تجربه کاربری یکپارچه به ارمغان می‌آورد. از سوی دیگر، پروکسی‌های شفاف بیشتر در معرض تهدیدات امنیتی خاص، مانند حملات SYN-flood هستند.

پروکسی ناشناس (Anonymous Proxy)

پروکسی ناشناس یکی دیگر از انواع سرور پروکسی است که بر غیرقابل ردیابی کردن فعالیت‌های اینترنتی تمرکز دارد. این کار با دسترسی به اینترنت از طرف کاربر در حالی که اطلاعات هویتی و کامپیوتری وی پنهان باقی می‌مانند، صورت می‌گیرد. پروکسی ناشناس توسط کاربرانی مورد استفاده قرار می‌گیرد که می‌خواهند هنگام دسترسی به اینترنت ناشناس باشند.

در حالی که پروکسی‌های ناشناس تا حدی از هویت افراد محافظت می‌کنند، اما معایب خاص خودشان را هم دارند. اولین مورد این است که استفاده از این نوع پروکسی عموما قانونی در نظر گرفته نمی‌شود. مورد بعد این است که در صورت قطع اتصال هویت شما کاملا در سطح اینترنت آشکار می‌شود.

پروکسی کاملا ناشناس (High Anonymity Proxy)

فرق پروکسی کاملا ناشناس یا High Anonymity Proxy با پروکسی ناشناس چیست؟ High Anonymity Proxy یک سرور پروکسی ناشناس است که ناشناس بودن را یک قدم فراتر برده است. نحوه عملکرد این نوع سرور پروکسی به این شکل است که قبل از تلاش پروکسی برای اتصال به سایت مورد نظر، اطلاعات شما را پاک می‌کند.

این نوع پروکسی معمولا انتخاب کاربرانی است که ناشناس بودن برای آن‌ها یک ضرورت مطلق است. یکی از معایب بزرگ این نوع پروکسی‌ها این است که برخی از آن‌ها، به‌ویژه آن‌هایی که رایگان هستند، برای به دام انداختن کاربران ساخته شده‌اند تا باعث فریب خوردن آن‌ها شوند و به داده‌ها و اطلاعات شخصی آن‌ها دسترسی پیدا کنند.

پروکسی عمومی (Public Proxy)

اما پروکسی عمومی یا Public Proxy چیست؟ استفاده از این نوع پروکسی برای همه کاربران رایگان است. نحوه عملکرد این نوع پروکسی به این شکل است که اجازه می‌دهد همه کاربران به آدرس IP آن دسترسی داشته باشند. پروکسی‌های عمومی، برای کاربرانی مناسب هستند که هزینه برای آن‌ها نگرانی اصلی است و امنیت و سرعت، اهمیت چندانی برایشان ندارد.

اگرچه که پروکسی‌های عمومی رایگان هستند و همه کاربران می‌توانند به راحتی به آن‌ها دسترسی پیدا کنند، اما اغلب آن‌ها سرعت پایینی دارند. دلیل آن هم واضح است: زیرا کاربران زیادی در حال استفاده از آن‌ها هستند. هنگامی که از پروکسی عمومی استفاده می‌کنید، احتمال اینکه دیگران به اطلاعات شما دسترسی پیدا کنند نیز افزایش می‌یابد.

پروکسی اشتراکی (Shared Proxy)

پروکسی اشتراکی و عمومی را نباید با هم اشتباه بگیرید؛ حتی اگر شباهت‌هایی با هم داشته باشند. پروکسی‌های اشتراکی نیز توسط بیش از یک کاربر به طور همزمان استفاده می‌شوند. آن‌ها به شما امکان دسترسی به یک آدرس IP را می‌دهند که ممکن است به اشتراک گذاشته شده باشد و افراد دیگری هم در حال استفاده از آن باشند. بدین ترتیب، شما می‌توانید در حالی که به نظر می‌رسد در حال مرور اینترنت از مکان مورد نظر خود هستید، به گشت و گذار بپردازید.

اما موارد استفاده از پروکسی اشتراکی یا همان Shared Proxy چیست؟ این دسته از پروکسی‌ها، توسط افرادی که امنیت برای آن‌ها اولویت نیست و هم‌چنین نیازی به اتصال سریع ندارد مورد استفاده قرار می‌گیرند. مزیت اصلی پروکسی‌های اشتراکی، هزینه کم آن‌ها است. ویژگی منفی آن‌ها هم این است که از آنجایی که توسط دیگران به اشتراک گذاشته می‌شوند و ممکن است افراد زیادی در حال استفاده از آن‌ها باشند، ممکن است استفاده نادرست یکی از کاربران روی اتصال و مسدود شدن پروکسی شما نیز تاثیر بگذارد.

پروکسی چرخشی (Rotating Proxy)

پروکسی چرخشی یا Rotating Proxy چیست؟ پروکسی چرخشی به هر کاربری که به آن متصل می‌شود، یک آدرس IP متفاوت اختصاص می‌دهد. زمانی که کاربران به این نوع پروکسی متصل می‌شوند، آدرسی به آن‌ها داده می‌شود که از دستگاه متصل شده، متفاوت است. پروکسی‌های چرخشی برای کاربرانی که نیاز به اسکراپینگ (Scraping) مداوم و با حجم بالا دارند، ایده‌آل هستند. آن‌ها به شما اجازه می‌دهند بارها و بارها به صورت ناشناس از یک وب سایت بازدید کنید

. با این حال، هنگام انتخاب سرویس‌های پروکسی چرخشی باید مراقب باشید. برخی از آن‌ها حاوی پروکسی‌های عمومی یا مشترک هستند که می‌توانند داده‌های شما را فاش کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *