انواع Api

آشنایی با انواع Api


انواع Api

انواع Api شامل 4 دسته بندی کلی می شود. API یا رابط برنامه نویسی مجموعه‌ای از قوانین تعریف شده است که توسط سرویس‌دهندگان برای تعامل با سیستم‌های دیگر ارائه می‌شود. ای پی آی، به عنوان یک لایه واسطه میان یک برنامه کاربردی و سرور عمل می‌کند و انتقال داده‌ها را بین سیستم‌ها پردازش می‌نماید. این ابزار واسط، این امکان را برای شرکت‌ها فراهم می‌آورد تا اطلاعات برنامه و عملکرد خود را در اختیار توسعه‌دهندگان شخص ثالث خارجی، شرکای تجاری و بخش‌های داخلی شرکت خود قرار دهند.

در مقاله قبل در وب سایت ایران هاستینگ 24 به معرفی Api پرداختیم و در مقاله حاضر قصد داریم تا با انواع Api آشنا شویم. با ما همراه باشید.

مزیت رویکرد ای پی آی در فعالیت آن چیست؟

به عنوان مثال، یک شرکت توزیع کننده کتاب را درنظر بگیرید، این شرکت با ارائه یک برنامه ابری به کارمندان فروشگاه‌های کتاب این امکان را برای آنها فراهم می‌آورد تا موجودی کتاب را با توزیع کننده آن بررسی نمایند. این برنامه محدود به پلتفرم است و ممکن است هزینه بالایی برای توسعه و نگهداری داشته باشد اما چندین مزیت برای این رویکرد وجود دارد:

  • امکان دسترسی مشتریان به داده‌ها از طریق یک API به آن‌ها کمک می‌کند تا اطلاعات موجودی خود را در یک مکان واحد جمع کنند.
  • تا زمانی که عملکرد API تغییر نکند، توزیع‌کننده کتاب می‌تواند تغییراتی را در سیستم‌های داخلی خود بدون تأثیر بر مشتریان ایجاد کند.
  • با وجود یک API عمومی، توسعه دهندگانی که برای توزیع کتاب، فروشندگان کتاب یا شخص ثالث فعالیت دارند، می‌توانند با خرید سرور ابری برنامه‌ای ایجاد کنند تا به مشتریان کمک کند کتاب‌های مورد نظر خود را بیابند. این عمل می‌تواند منجر به فروش بالاتر یا فرصت‌های تجاری دیگر شود.

به طور خلاصه، APIها به شما امکان می‌دهند، ضمن حفظ امنیت و کنترل، دسترسی به منابع خود را برای انجام امور کابران باز نگه دارید. نمنیت API در مورد مدیریت خوب آن است.

انواع Api چیست

امروزه اکثر APIها، ای پی آی‌ های وب هستند که داده‌ها و عملکرد یک برنامه کاربردی را از طریق اینترنت در معرض دید قرار می‌دهند. در ادامه به بررسی چهار نوع اصلی API می‌پردازیم.

Open API

ای پی آی باز یا به عبارت دیگر OpenAPI Specification، یکی از انواع Api است که می‌توانید با پروتکل HTTP به آنها دسترسی داشته باشید. همچنین به عنوان API های عمومی شناخته می‌شوند، Open API نقاط پایانی ای پی آی و فرمت‌های درخواست و پاسخ را تعریف کرده‌اند. با استفاده از Open API، می‌توانید مشخصات خود را شامل جزئیاتی مانند پارامترهای ورودی و خروجی، نحوه احراز هویت و مجوز دسترسی کاربران، ویرایشگرهای متنوع، صفحه‌های مستندات و…. برای سرویس‌های API تعریف کنید.

انواع Api
انواع Api

Partner API

ای پی آی های اشتراکی نوعی دیگر از انواع Api است که توسط برخی شرکت‌ها و سرویس‌های مبتنی بر اینترنت ارائه می‌شود. Partner API این امکان را برای برنامه نویسان فراهم می‌آورند تا برنامه‌های خود را با پلتفرم‌های دیگر به اشتراک بگذارند و از قابلیت‌ها و امکانات سرویس‌ها و پلتفرم‌های مورد نظر استفاده کنند. اما لازم است یک فرآیند ورود را تکمیل کنند و اعتبار ورود به سیستم را دریافت کنند.

Internal API

APIهای داخلی فقط درون شرکت یا سازمان به کار می‌روند و از دید کاربران خارجی پنهان می‌مانند. این APIهای خصوصی برای کاربران خارج از شرکت در دسترس نیستند و در عوض برای بهبود بهره وری و ارتباطات بین گروه‌های مختلف توسعه داخلی طراحی شده‌اند. در واقع Internal API برای این منظور استفاده می‌شوند که بخش‌های مختلف سازمان بتوانند با یکدیگر ارتباط برقرار کنند، داده‌ها را به اشتراک بگذارند و به صورت موثر مدیریت شوند.

Composite APIs

آخرین نوع از انواع Api مربوط به ای پی ای ترکیبی می شود. ای پی آی های ترکیبی به معنای ترکیب چندین API مختلف با هدف ارائه یک سرویس جامع به کاربران است. در این روش، چندین API با هم ترکیب شده و خروجی نهایی از داده‌هایی ایجاد می‌شود که از ترکیب داده‌های ورودی ای پی آی ها به دست آمده است. این روش به کاربران امکان می‌دهد تا با استفاده از یک API جامع و کامل، درخواست‌های پیچیده تری را انجام دهند و به داده‌های مورد نیاز خود دسترسی پیدا کنند. API های ترکیبی در معماری میکروسرویس‌ ها مفید هستند، جایی که انجام یک کار واحد ممکن است به اطلاعاتی از چندین منبع نیاز داشته باشد.

ارسال دیدگاه جدید