کاربرد DevOps چیست؟
کاربرد DevOps بسیار متنوع است. دواپس به عنوان یک فرهنگ در IT شناخته میشود. منظورمان از این جمله این است که دواپس یک طرز فکر جدید است که باید در ذهن اعضای تیمهای توسعهدهنده شکل بگیرد. امروزه شاهد وجود یک رویکرد جدید در شرکتهای طراحی و توسعه نرمافزار هستیم. این تغییر در نحوه توسعه نرمافزار توانسته است بسیاری از خواستههای مشتریان را در کوتاهترین زمان ممکن فراهم نماید.
در واقع در گذشته، بین دو تیم توسعهدهنده و عملیاتی جدایی زیادی وجود داشت. این امر سبب میشد تا در هنگام تحویل پروژه، تاخیر وجود داشته باشد؛ اما امروزه با ادغام این دو تیم با رویکرد DevOps، این مشکل حل شده است. در مقاله حاضر قصد داریم تا به بررسی کاربرد DevOps بپردازیم. با ما در ایران هاستینگ 24 همراه باشید.
آشنایی با کاربرد DevOps
مهمترین ویژگی DevOps که توانسته است آن را به رویکردی مهم و پرطرفدار در سازمانها تبدیل کند چیست؟ در زیر به مهمترین کاربرد DevOps اشاره میکنیم.
- حل مشکل ارتباطات میان بخشهای مختلف توسعه نرمافزار
- حل مسئله تاخیر در ارائه محصولات تولید شده به مشتریان
- بهبود توسعههای بعدی نرمافزار
- افزایش سرعت در دریافت بازخوردها
- کاهش احتمال ارائه محصولات پر اشکال
- مزایای استفاده از DevOps
- رشد مجموعه و بالا بردن کیفیت پروژهها
- سرعت بخشیدن به فرآیند تولید محصول
- بهینهسازی سیستم
- اطمینان بالاتر از کیفیت محصول ارائه شده به مشتری
- ارتقای سطح امنیت
- به حداقل رساندن خلاهای کاری میان واحد توسعه و عملیات
- افزایش نرخ بازگشت سرمایه
چرا DevOps اهمیت دارد؟
بعد از آشنا شدن با کاربرد DevOps می خواهیم بدانیم DevOps چرا مهم است؟ دواپس به عنوان یک طرز فکر و یک فرهنگ غالب بر سازمان شما میتواند شرایط دستیابی به محصولی با کیفیت را برای شما مهیا کند. با استفاده از این روش، سرعت و شدت جریان کار از سوی برنامهریزی به سمت نگهداری افزایش میابد. از طرفی در مقایسه با روشهای سنتی، نقصهای کمتری در محصول نهایی مشاهده میشوند. به بیان دیگر به دلیل وجود بررسیهای متعدد بخشهای کوچک در حین ساخت محصول، احتمال وجود باگ و خطا در آن کمتر خواهد بود.
DevOps چه تفاوتی با روشهای سنتی توسعه نرمافزار دارد؟
آشنا شدن با کاربرد DevOps احتمالا به شما یک دید کلی را داده است. امروزه بسیاری از شرکتهای بزرگ، رویکرد DevOps را برای ادامه فعالیتهای خود انتخاب کردهاند. اما تفاوت روشهای سنتی توسعه نرمافزار با DevOps چیست؟ برای درک بهتر این موضوع کافی است روند این متد را با روشهای سنتی مقایسه کنیم.
فرض کنید که قصد طراحی یک پروژه و ارائه آن به مشتری در سریعترین زمان ممکن را دارید. در هر دو روش پس از نوشتن کد توسط تیم توسعهدهنده، نیاز است که کارهایی همچون کانفیگ سرور انجام شوند؛ اما تفاوت این دو در این است که در روش سنتی، نیاز بخشهای مختلف تیم توسعه نرمافزار به صورت جداگانه برطرف میشود. در حالی که در روش DevOps، نیازهای مشترک به صورت یکجا تامین میشوند و اهداف پروژه در جهت مشخص و به صورت هماهنگ پیش میروند.
در واقع در روش سنتی یک دیوار بین بخشهای توسعه و عملیات پروژه کشیده شده بود و این دو بخش هیچ نظارتی بر کار یکدیگر نداشتند؛ اما در دواپس پدیدهی Sharing رخ میدهد و افراد از عملکرد یکدیگر آگاه هستند.
آیا کارشناس DevOps به برنامه نویسی و کد زدن نیاز دارد؟
بعد از آشنا شدن با کاربرد DevOps، اگر میخواهید عضو یک تیم حرفهای DevOps بشوید، نیاز است که به برخی از محبوبترین و رایجترین زبانهای برنامهنویسی همچون پایتون و سایر زبانهای شبیه به آن مسلط باشید. البته این نکته را بدانید که میزان تسلط مورد نیاز بر کدنویسی به نقش شما در تیم DevOps وابسته است. بهطوری که اگر یک توسعهدهنده یا developer باشید، طبعا باید تسلط بسیار بالایی در این زمینه داشته باشید.