اهمیت اندیکاتور در تحلیل تکنیکال چیست؟
اهمیت اندیکاتور در تحلیل تکنیکال بسیار بالاست. اندیکاتور به مجموعهای از ابزارهای اعمالشده در نمودارهای معاملاتی گفته میشود که با استفاده از آنها، میتوانیم روند آیندهی بازار را با شفافیت و دقت بیشتری پیشبینی کنیم. به عنوان مثال، میتوانیم با استفاده از این شاخصها مشخص کنیم که آیا بازار در حال رشد است تا فقط در حال تغییر است؟ همچنین، این شاخصها اطلاعات خاصی از بازار را به ما ارائه میدهند؛ به عنوان مثال، زمانی که یک سهام یا دارایی در محدودهای بیش از حد موردانتظار خریداری یا فروخته میشود، میتوانیم آن را رصد و پیگیری کنیم.
در مقاله قبل در وب سایت ایران هاستینگ 24 به معرفی اندیکاتور چیست پرداختیم. در مقاله حاضر قصد داریم تا به بررسی اهمیت اندیکاتور در تحلیل تکنیکال بپردازیم. با ما همراه باشید.
اندیکاتور تکنیکال
پیش از بررسی اهمیت اندیکاتور در تحلیل تکنیکال بهتر است با اندیکاتور تکنیکال بیشتر آشنا شویم. اندیکاتور تکنیکال شامل شاخصی است که محاسبهی ریاضی بر اساس قیمت یا حجم اوراق بهادار را شامل میشود. این شاخص، از نتیجهی محاسبات برای پیشبینی قیمتهای آیندهی بازار استفاده میکند.
برخی از رایجترین اندیکاتورهای تکنیکال عبارتند از واگرایی-همگرایی میانگین متحرک (MACD) و شاخص قدرت نسبی (RSI). شاخص MACD بر این فرض استوار است که قیمت یک دارایی معاملهشده، به این تمایل دارد که به خطترند خودش برگردد. شاخص RSI نیز اندازهی سودهای اخیر را با زیانهای اخیر مقایسه میکند تا حرکت قیمت دارایی را ردیابی کند. تریدرهای فنی و حرفهای، با استفاده اندیکاتورهای MACD و RSI میتوانند نمودارهای قیمت دارایی را بررسی کرده و پس از تجزیه و تحلیل، الگوهایی که زمان مناسب خرید یا فروش را نشان میدهد را پیدا کنند.
اهمیت اندیکاتور در تحلیل تکنیکال
از آنجایی که اندیکاتورهای تکنیکال بسیار رایج هستند و اطلاعات مفیدی به تریدرها و معاملهگرانی که در بازارهای مالی فعال هستند میدهند، بهتراست کمی بیشتر با اهمیت این نوع شاخصها آشنا شویم. قبل از هر چیزی، بیایید کمی با تحلیل تکنیکال آشنا شویم.
تحلیل تکنیکال، یک رشتهی تجاری است که بر روی ارزیابی سرمایهگذاریها و شناسایی فرصتهای معاملاتی تمرکز دارد و با تجزیه و تحلیل روندهای آماری جمعآوری شده از فعالیتهای معاملاتی مانند روند قیمت یا حجم بازار، اطلاعات خوبی به معاملهگران میدهد. در تحلیل فنی، برخلاف تحلیل بنیادی که سعی در ارزیابی ارزش ذاتی یک اوراق بهادار بر اساس دادههای مالی یا اقتصادی دارد، تمرکز تحلیلگران تکنیکال بر روی الگوهای حرکت قیمتها، سیگنالهای معاملاتی و ابزارهای تحلیل نمودار دیگر است و تحلیلگران میتوانند از این ابزارها برای ارزیابی قدرت یا ضعف یک اوراق بهادار استفاده کنند.
در ادامه، شما میتوانید از تجزیه و تحلیل تکنیکال بر روی هر امنیتی با دادههای معاملاتی تاریخی استفاده کنید. این دادهها میتوانند شامل سهام، قراردادهای آتی، درآمدهای ثابت، کالاها، ارزهای ثابت یا دیجیتالی و سایر اوراق بهادار باشند. این نوع تحلیل در بازارهای کالاها و فارکس بسیار رایج است و معاملهگران با استفاده از آن میتوانند بر روی حرکات کوتاهمدت قیمت تمرکز کرده و سود بیشتری کسب کنند.
اندیکاتور تکنیکال که اکثر تریدرها آن را فقط با نام تکنیکال صدا میزنند، به جای اینکه بر روی اصول یک کسبوکار مانند درآمد، حجم یا تمایل بازار تمرکز داشته باشد، بر روی دادههای معاملاتی تاریخی مانند قیمت، بازده و سود متمرکز است. این نوع اندیکاتورها معمولاً توسط معاملهگران فعال استفاده میشوند، زیرا برای تجزیه و تحلیل کوتاهمدت طراحی شدهاند. با این حال، تریدرهای بلندمدت نیز میتوانند از این نوع شاخصها برای شناسایی نقاط ورود و خروج بازار استفاده کنند.
نتیحه گیری
استفاده از اندیکاتور ها یکی از موارد بسیار مهم در تحلیل های تکنیکال است. بنابراین اگر شما قصد دارید تا به صورت حرفه ای به معامله بپردازید بهتر است با اهمیت اندیکاتور در تحلیل تکنیکال کاملا آشنا باشید. امیدواریم مطالعه این مطلب در رابطه با اهمیت اندیکاتور در تحلیل تکنیکال برای شما مفید بوده باشد.