اینترنت ip ثابت

اینترنت ip ثابت چیست و چه کاربردی دارد؟


اینترنت ip ثابت چیست و در چه مواردی از آن استفاده می شود؟

اینترنت ip ثابت مزایای بسیار بزرگی دارد. شاید به دلیل همین مزایا باشد که بسیاری از افراد به دنبال اینترنت ip ثابت هستند. اگر در حوزه ارز های دیجیتال در حال کار باشید حتما می دانید که برای استفاده از خدمات صرافی های خارجی نیاز به اینترنت ip ثابت دارید. دلیل این موضوع نیز این است که در صورت تغییر آی پی ممکن است صرافی حساب شما را مسدود کند. به هر ترتیب در مقاله حاضر قصد داریم تا در وب سایت ایران هاستینگ 24 به معرفی اینترنت ip ثابت بپردازیم . در ادامه با ما همراه باشید.

تفاوت بین اینترنت ip ثابت و متغیر در چیست؟

اگر بخواهیم به‌صورت خیلی خلاصه فرق بین اینترنت ip ثابت و IP متغیر را توضیح دهیم، می‌توانیم به مثال معروف تلفن‌های داخلی سانترال اشاره‌کنیم. این نوع سیستم تماس در شرکت‌های بزرگ به کار گرفته می‌شوند که خط تلفن را به چندین انشعاب دیگر تقسیم می‌کنند و مشتری بعد از تماس، باید پس از پخش صدای راهنما شماره داخلی را هم وارد کند؛ یعنی دستگاه سانترال یک خط را به چندین کانال دیگر انشعاب می‌ دهد. اتصال به اینترنت هم تقریباً به همین دستگاه شبیه است با این تفاوت که ISP ها برای امنیت بیشتر آدرس‌ دهی داخلی کامپیوترهای مشتری را به‌صورت رندوم تغییر می‌دهند.

البته این تغییر هم برای جلوگیری از هک شدن کامپیوتر خوب است و هم برای تازه‌سازی کش از روی ISP مناسب است. داشتن IP ثابت به مراقبت نیاز دارد؛ چون اگر یک هکر تصمیم بگیرد که به کامپیوتر شما نفوذ کند، به‌اندازه کافی وقت خواهد داشت تا IP ثابت شما را مورد بررسی قرار دهد. بهتر است که از ابتدا برای کامپیوتر های خود فایروال امنیتی در نظر بگیرید که تا حدودی از نفوذ هکرها جلوگیری کند.

اینترنت ip ثابت
اینترنت ip ثابت

IPهای ثابت عمومی هستند و معمولاً می‌توانند به‌صورت مستقیم به اینترنت متصل شوند و شبیه به یک سرور عمل کنند. ما معمولاً دو نوع آدرس IP داریم یکی اینترنت ip ثابت است که ISP یعنی کامپیوتر خدمات ارائه اینترنت برای ما به‌صورت رندوم مشخص می‌کند و دیگری آدرس IP است که مودم در رنج خاص خود به‌صورت رندم برای کامپیوتر متصل مشخص می‌کند. آدرس IP ثابت ISP را باید خریداری کنید اما می‌توانید آدرس IP هایی که مودم به شما می‌دهد را خودتان تنظیم کنید که برای کارهای آزمایشی و برنامه‌نویسی موقت مناسب است.

کاربردهای اینترنت ip ثابت

قطعاً کسی امنیت شبکه خود را بی‌دلیل به خطر نمی‌اندازد. یک سری امور نیاز به اینترنت ip ثابت دارند و بدون آن نمی‌توان کارها را درست پیش برد. در لیست زیر مهم‌ترین کاربردهای IP ثابت را مرور می‌کنیم:

  • دسترسی همه کارمندان به اطلاعات و به اشتراک‌ گذاری فایل‌ ها سرویس‌ دهنده‌ های میزبان وب‌سایت
  • ذخیره اطلاعات و یا ذخیره کلود سیستم‌های امنیتی و دوربین‌های مداربسته که دائماً باید روشن باشند و نباید اتصال آن‌ها قطع شود.
  • بازی‌های تحت شبکه مخصوصاً در سال‌های اخیر باوجود کنسول‌ های بازی که برای اجرای چند نفره نیاز به ایجاد شبکه دارند.
  • سرویس‌های ارائه‌دهنده خدمات تماس اینترنتی VOIP تنظیم آدرس IP ثابت در مودم‌های روتر خانگی روی شبکه محلی

سایر نکات در رابطه با اینترنت ip ثابت

اما موضوع دیگر این است که شما نمی‌توانید به‌صورت مستقیم IP کل شبکه خود را بر روی اینترنت ثابت نگه دارید. شما فقط می‌توانید IP شبکه‌ای که در دسترس خودتان است را ثابت نگه دارید. مثل شبکه محلی خانه و یا اداره‌ای که مودم روتر آن را در اختیار دارید. مودم‌های خانگی برای اختصاص دادن آدرس IP به دستگاه‌ها از پروتکل DHCP (Dynamic Host Configuration Protocol|) استفاده می‌کنند.

این پروتکل به‌صورت خودکار به هر دستگاهی که متصل شود، یک آدرس IP از رنج‌های خالی اختصاص می‌دهد. برای مثال زمانی که شما هم‌زمان با کامپیوتر، گوشی خود را به مودم وصل می‌کنید، مودم به‌صورت خودکار از رنج‌های خالی یک آدرس را به گوشی اختصاص می‌دهد. این آدرس به‌صورت ترتیبی به هر دستگاهی که وصل شود اختصاص می‌یابد. برای مثال اگر کامپیوتر 192.168.1.100 است، ممکن است برای گوشی 192.168.1.101 باشد و برای دستگاه بعدی 192.168.1.102 باشد و به همین ترتیب ادامه میابد.

سخن پایانی

همان طور که مشاهده کردید استفاده از اینترنت ip ثابت کاربرد های زیادی دارد. امیدواریم که نکات گفته شده در این مقاله به شما در رابطه با فهم بهتر اینترنت ip ثابت کمک کرده باشد.

ارسال دیدگاه جدید