اطلاعات تماس

اهواز - کیانپارس - خیابان ۳ شرقی - ساختمان محمد - طبقه دوم - واحد ۶

061-91010061

[email protected]

حساب کاربری
لینوکس mint

لینوکس mint چیست و چه مزایا و معایبی دارد؟

لینوکس mint یک توزیع لینوکس دسکتاپ محبوب است که در چند دهه اخیر، توانسته محبوبیت خود را حفظ کند. مینت یکی از توزیع‌های لینوکس و مبتنی بر اوبونتو است. این سیستم ‎عامل، محیطی مدرن، زیبا، راحت و قدرتمند را برای کاربرانش فراهم می‌کند. لینوکس mint سیستم‌‎عاملی رایگان و منبع باز است و برای استفاده درکامپیوترهای رومیزی (PC) طراحی شده است. در حال حاضر، میلیون‌ها نفر در سراسر جهان از این توزیع محبوب لینوکس دسکتاپ استفاده می‌کنند.

در مقاله قبل به معرفی کامل لینوکس مینت پرداختیم. در این مقاله قصد داریم تا به بررسی مزایا و معایب آن بپردازیم. با ما همراه باشید.

مزایا و معایب لینوکس mint

در این قسمت، درباره‌ی مزایا و معایب لینوکس مینت به‌طور مفصل صحبت می‌کنیم.

مزایای لینوکس مینت

  • این سیستم‌عامل با ارائه‌ی کامل پشتیبانی چندرسانه‌ای به‌صورت آماده ارائه می‌شود و استفاده از آن برای کاربران بسیار راحت است.
  • منبع باز و رایگان است.
  • جامعه محور است و کاربران می‌توانند بازخورد‌های خود را برای بهبود این پروژه ارسال کنند. به‌این‌صورت، توسعه‌دهندگان برای بهبود لینوکس مینت، می‌توانند از ایده‌ها و نظرات کاربران استفاده کنند.
  • براساس دبیان و اوبونتو ساخته شده و حدود 30000 پکیج و یک برنامه‌ی مدیریت نرم‌افزار بسیار عالی را به کاربرانش ارائه می‌دهد.
  • قابل اعتماد و بسیار ایمن است.
  • برای نگهداری از لینوکس مینت به دانش فنی بالایی نیاز ندارید. این سیستم‌عامل به هیچ رگرسیون، آنتی ویروس، ضد جاسوس‌افزار و نرم ‎افزارهای جانبی امنیتی دیگری نیاز ندارد و به دلیل رویکرد محافظه‌کارانه برای به‌روزرسانی نرم‌افزار‌ها، مدیریت به‌روزرسانی منحصربه‌فرد و معماری قوی‌ آن بسیار مورد توجه قرار گرفته است.

معایب لینوکس mint

  • مدیریت دستگاه (Device Manager) ندارد.
  • لینوکس mint رویکرد محافظه‌کارانه‌ای نسبت به فناوری‌های جدید دارد. اگر می‌خواهید همیشه از جدیدترین فناوری‌ها یا دسکتاپ‌های منحصربه‌فرد و پر‌زرق‌و‌برق استفاده کنید، می‌توانید به جای این سیستم ‎عامل، از توزیع‌های دیگر لینوکس مانند فدورا استفاده کنید.
  • لینوکس Mint بسیار بزرگ است و اگر می‌خواهید از آن به‌طور موثر استفاده کنید، باید یک دستگاه با توانایی‌های نسبتا معقول داشته باشید. در نتیجه، اگر کامپیوتر‌تان قدیمی است و نمی‌توانید آن را ارتقا دهید، بهتر است از این سیستم عامل صرف نظر کنید و توزیع‌های دیگر را بررسی کنید.
  • با اینکه لینوکس مینت مبتنی بر اوبونتو است، اما از بسیاری از جهات با آن متفاوت است. در نتیجه، تمام ابزارها و ویژگی‌های اوبونتو در این سیستم‎ عامل ارائه نمی‌شود. علاوه بر این، آخرین نسخه‌ی مینت نیز براساس آخرین نسخه‌ی اوبونتو نیست و همیشه یک الی دو نسخه عقب‌تر از اوبونتو است.
  • مینت فاقد PPA (Personal Package Archive) است. با افزودن PPA به منابع‌تان و سپس نصب نرم ‎افزار از طریق PPA، نصب شما با شکست مواجه می‌شود. البته، ممکن است در ابتدا با نرم‎افزار PPA به مشکل نخورید، اما این اتفاق در نهایت می‌افتد.

نکات کلیدی لینوکس مینت

لینوکس mint به‌جای ارائه‌ی چیزی متفاوت و با تقلید از آخرین نسخه‌ی محبوب ویندوز، توانست در حوزه تبدیل ویندوز به لینوکس پیشرو باشد. در واقع، می‌توان این نسخه از لینوکس را به‌عنوان یک دروازه در نظر گرفت. برخی از مهم‌ترین ویژگی‌ها و نکات کلیدی پیرامون مینت عبارتند از:

Mint Tools

این قابلیت برای راحتی استفاده از لینوکس و کمک بیشتر به کاربران طراحی شده است. در واقع، لینوکس Mint برای انجام وظایف اساسی سیستم، ابزار‌های گرافیکی زیادی را به کاربرانش ارائه می‌دهد. از این ابزار‌ها می‌توانید برای پشتیبان‎ گیری، پیکربندی دسکتاپ، مدیریت نرم‎ افزار‌ها، مدیریت درایور دستگاه، اطلاعات سیستم، مسدود‎کردن دامنه، پیکربندی منابع نرم ‎افزار، مدیریت به‌روزرسانی‌ها، ایجاد USB زنده و مدیریت آپلود استفاده کنید.

همچنین، Mint Menu (نسخه بازسازی شده از Start Menu در ویندوز) و صفحه‌ی خوش امدگویی معروف توزیع که از زمان انتشار مینت توسط سایر توزیع‌های دیگر کپی شده را نیز می‌توانیم یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های این سیستم ‎عامل بدانیم.

Cinnamon

همانطور که کمی بالاتر توضیح دادیم، نسخه‌ی Cinnamon نسخه‌ی پرچمدار مینت است. با اینکه لینوکس مینت از زمان شروع به کار خود، طرح رابط ویندوز را تحت شعاع قرار داده، اما ساخت نسخه‌ی دسکتاپ Cinnamon توانست تمایل این توزیع به کد را تقویت کند. در حال حاضر، نسخه‌ی Cinnamon یادآور ویندوز 7 است و هیچ کدام از اشتباهات ویندوز 8 و 10 را ندارد.

این نسخه دارای flash و pizzazz از KDE Plasma و GNOME نیست. با این حال، Cinnamon یک نسخه‌ی آشنا و قدرتمند است. هر کسی که قبلا از ویندوز استفاده کرده باشد، برای یادگیری نحوه استفاده از رابط کاربری Cinnamon به تنها چند دقیقه زمان نیاز دارد. این نسخه با اکوسیستمی از افزونه‌ها به نام “Spices” و پشتیبانی از تم‌های قابل تنظیم، توانسته جا پای خود را محکم کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *