آشنایی با تفاوت استریمینگ با دانلود کردن
تفاوت استریمینگ با دانلود کردن را می توان از چند جهت مورد بررسی قرار داد. استریم به فناوری انتقال فایلهای تصویری و صوتی گفته میشود که به صورت مداوم و بدون قطع شدن انجام میگیرد. این فایلها از یک سرور به کلاینت منتقل میشوند. به عنوان مثال زمانی که از تلویزیون یا یا از طریق اینترنت، ویدیویی را مشاهده یا پادکستی را گوش میدهید، از این فناوری استفاده میشود.
استریم با دانلود متفاوت است. در دانلود شما باید منتظر بمانید تا دانلود تمام شود، اما در استریم شما میتوانید قبل از تمام شدن دانلود فایل آن را باز کرده و مشاهده کنید. به عنوان مثال زمان دانلود یک فیلم با استریم میتوانید از ابتدای شروع به دانلود، تماشای آن را شروع کنید و نیاز نیست تا پایان دانلود منتظر بمانید.
در مقاله قبل به آشنایی با اهمیت استریم برای کسب و کار ها پرداختیم. در مقاله حاضر می خواهیم به بررسی تفاوت استریمینگ با دانلود کردن بپردازیم. با ما همراه باشید.
تفاوت استریمینگ با دانلود کردن
خوب در همین ابتدا بهتر است به بررسی تفاوت استریمینگ با دانلود کردن بپردازیم. زمانی که شما فایلی را دانلود میکنید، در واقع یک کپی از آن بر روی سیستم شما ایجاد میشود. شما میتوانید به دفعات از این فایل استفاده کنید. اما تا زمانی که دانلود کامل نشده باشد، امکان استفاده از آن وجود ندارد.
در استریمینگ شما قبل از اتمام دانلود میتوانید مشاهده فایل را آغاز کنید. در واقع از آنجایی که فایل به صورت قطعه قطعه ارسال میشود، با دانلود هر قطعه شما میتوانید آن را مشاهده کرده و در این زمان قطعه دیگری دانلود میشود. به این صورت بدون نیاز به دانلود میتوانید محتواهای مورد نظر را مشاهده کنید. البته این کار به اینترنت پرسرعت و پهنای باند بالایی نیاز دارد.
همان طور که مشاهده کردید، تفاوت استریمینگ با دانلود کردن در نحوه مشاهده فایل است.
آیا پخش استریم مشکلات امنیتی دارد؟
بعد از آشنایی با تفاوت استریمینگ با دانلود کردن می خواهیم به بررسی مسائل امنیتی مرتبط با استریم بپردازیم. از آنجایی که تمام نرم افزارها و سایتها فعال در این زمینه معتبر نیستند، ممکن است مشکلات امنیتی برای شما ایجاد کنند. برخی از افراد تصور میکنند از آنجایی که فایل را دانلود و بر روی سیستم خود ذخیره نمیکنند، امکان آلوده شدن سیستم وجود ندارد.
این باور اشتباه است و دسترسی شما به سایتها ممکن است خطراتی برای شما به همراه داشته باشد. برای جلوگیری از بروز این مشکلات میتوانید از آنتی ویروسهای قوی بر روی سیستم خود استفاده کنید. علاوه بر آن استفاده از IP ناشناس نیز میتواند از بروز مشکلات و خطرات امنیتی برای شما جلوگیری کند.
نحوه ارائه محتوا در لایو استریم
برای ارائه لایو استریم باید از برنامهای مناسب برای این کار استفاده شود. شما میتوانید از یوتیوب و یا حتی اینستاگرام برای این کار استفاده کنید. زمانی که با دوربین یا گوشی خود شروع به فیلمبرداری میکنید، ابتدا بخش کوچکی از آن رمزگذاری و فشرده میشود. برنامهای که از آن برای لایو استریم استفاده میکنید، این قطعه فشرده شده را برای یکی از سرورهای CDN ارسال میکند.
این سرورها در فاصله کمی با محل کاربر مقصد قرار دارند، به همین دلیل در زمان بسیار کوتاهی، درخواست پاسخ داده میشود. بینندگان دیگر ممکن است با توجه به موقعیت جغرافیایی با تأخیر کمتر یا بیشتری ویدیو را دریافت کنند. دستگاهی که فرد مقابل برای لایو استریم از آن استفاده میکند، بسته دریافتی را از حالت فشرده خارج و رمزگشایی میکند.
راهاندازی پخش زنده یا لایو استریم در وبسایت
استفاده از پخش زنده یا لایو استریم میتواند در زمینههای مختلفی کاربرد داشته باشد. برخی از برنامههای رایگان برای لایو استریم به صورت رایگان در دسترس هستند. شما میتوانید از طریق وب سایتهایی مانند یوتیوب یا آپارات برای استریم کردن ویدیوهای خود اقدام نمایید. اگر قصد دارید وب سایت اختصاصی برای خود داشته و از طریق آن به استریم کردن مشغول شوید، میتوانید یک وب سایت راه اندازی کرده و با خرید سرور مجازی، از طریق آن به استریم کردن مشغول شوید. فرقی ندارد ویدیوهای شما در چه زمینهای باشد، استریم بازی، ویدیوهایی آموزشی و … تمام این موارد را میتوانید از طریق سایت خود به صورت زنده ارائه دهید.