اطلاعات تماس

اهواز - کیانپارس - خیابان ۳ شرقی - ساختمان محمد - طبقه دوم - واحد ۶

061-91010061

[email protected]

حساب کاربری
تفاوت وب سرور NGINX و آپاچی

تفاوت وب سرور NGINX و آپاچی چیست؟

تفاوت وب سرور NGINX و آپاچی چیست؟ وب سرور Nginx یک وب سرور متن باز با لایسنس bsd است این وب سرور خیلی سریع و قدرتمند است که تلفظ صحیح آن engine x است. پروژه Nginx در سال 2001 توسط ایگور سیسوف شروع به کار کرد و به مرحله اجرا درآمد. این پروژه برای موتور جستجوی روسی به اسم Rambler طراحی شده بود که Nginx برای این وب سایت در سال سپتامبر 2008 روزانه بیش از ۵۰۰ میلیون درخواست را هندل می‌کرد. وب سرور Nginx یکی از انعطاف پذیرترین وب سرور های جهان است و کانفیگ آن را می‌توانید با توجه به نیازهای خود بر روی سرور مجازی انجام دهید.

NGINX یک وب سرور متن باز است که کاربری‌های متفاوتی دارد. برای مثال از انجیناکس علاوه بر سرویس دهنده وب، به عنوان پروکسی معکوس، سیستم کش و شبکه رسانه ای نیز استفاده می‌شود. انجیناکس همچنین می‌تواند به عنوان یک پروکسی سرور برای سرویس‌های ایمیل نیز عمل کند.

در مقاله قبل در وب سایت ایران هاستینگ 24 به بررسی NGINX چیست پرداختیم. در مقاله حاضر قصد داریم تا به بررسی تفاوت وب سرور NGINX و آپاچی بپردازیم. با ما همراه باشید.

تفاوت وب سرور NGINX و آپاچی

تفاوت وب سرور NGINX و آپاچی چیست؟ می‌دانید که وب سرور APACHE محبوب‌ترین وب سرور در جهان است که در رتبه یک قرار دارد و بعد از آن انجیناکس در رتبه دوم است. اما تفاوت این دو وب سرور بیشتر در این مورد است که انجین اکس بیشتر برای سایت‌های پربازدید کاربرد دارد. در حالی که وب سرور آپاچی، یک وب سرور اختصاصی پروتکل HTTP است. همچنین دیگر تفاوت وب سرور انجیناکس و آپاچی در نحوه مدیریت درخواست‌ها است.

آپاچی برای مدیریت درخواست کاربران از ماژول‌های MULTIPROCESSING استفاده می‌کند. این در حالی است که وب سرور NGINX با کمترین منابع، بهترین سرویس‌های PARALLEL PROCESSING را به کاربران خود ارائه می‌دهد تا بتوانند یک وب سایت پرسرعت با ترافیک بالا ارائه دهند.

نحوه تشخیص اجرای وب سرور NGINX و APACHE

بعد از دانستن تفاوت وب سرور NGINX و آپاچی می خواهیم نحوه تشخیص این دو را نیز بدانیم. برای تشخیص این که روی یک سایت وب سرور وب سرور NGINX اجرا شده است یا APACHE کافی است روی مرورگر خود یک اکستنشن یا پلاگین رایگان نصب کنید. این پلاگین WAPPALYZER نام دارد.

بعد از نصب و راه اندازی این اکستنشن آدرس سایت مورد نظر خود را در مرورگر تایپ کنید و کمی منتظر بمانید تا این پلاگین اطلاعات مورد نیاز خود را از روی سایت برداشت کند. می‌توانید در بخش web Servers این اکستنشن ببینید که سایت مورد نظر شما از کدام یک از وب سرورها اعم از انجین اکس یا آپاچی استفاده می‌کند.

امکانات Nginx

بعد از دانستن تفاوت وب سرور NGINX و آپاچی می خواهیم بدانیم وب سرور انجین ایکس چه امکاناتی دارد؟ برای اینکه بهتر درک کنید که Nginx چیست؟ باید با امکانات آن بیشتر آشنا شوید. از Ngnix به عنوان وب سرور و همچنین به عنوان پروکسی معکوس پروتکل های HTTP , HTTPS , SMTP , POP3 و IMAP میتوان استفاده کرد. و همچنین از آن به عنوان لود بالانسر فوق قوی و پایدار نیز میتوان اشاره کرد. دقت داشته باشید مستندات Nginx بسیار کامل است و میتوانید هنگام کانفیگ Ngnix برروی وی پی اس خود با توجه به نیازهای خود از آن استفاده کنید.

وب سرور Nginx برای مدیریت connection برای هر درخواست یک Thread انحصاری ایجاد میکند. و همچنین سیستم Thread Poll هم به مدیریت و نوبت دهی زمانی Thread ها می پردازد. به این شکل هرگاه که درخواست جدیدی برقرار نشده بود وب سرور درخواست ها را در نوبت ارائه می کند. این روش استفاده از Thread ها در وب سرور Nginx بسیار کارامد است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *