دامنه پریمیوم

دامنه پریمیوم چیست و چه تفاوتی با دامنه معمولی دارد؟


آشنایی با کاربرد های دامنه پریمیوم و تفاوت های آن با دامنه معمولی

دامنه پریمیوم می تواند در رشد سایت شما و سئو سایت بسیار موثر باشد. همان طور که می دانید دامنه حکم ادرس سایت شما را در دنیای بزرگ اینترنت دارد. حتما شما هم شنیدید که برخی از افراد وقتی می خواهند آدرس خانه خود را بدهند می گویند که آدرس آنها بسیار سر راست است و به راحتی می توانید به خانه آنها برسید. دامنه پریمیوم نیز در دنیای اینترنت چنین خاصیتی دارد. در واقع با داشتن دامنه پریمیوم کاربران می توانند به سادگی سایت شما را پیدا کنند.

در مقاله حاضر قصد داریم تا به آشنایی با دامنه پریمیوم و نحوه تشخیص یک دامنه برتر بپردازیم. در ادامه همراه ما باشید.

دامنه پریمیوم چیست؟

نام‌های دامنه پریمیوم معمولا شامل نام‌های کوتاه، به یاد ماندنی و جذاب یا اسامی خاص هستند. شما می‌توانید با توجه به قیمت دامنه، به راحتی متوجه شوید که آیا یک نام دامنه پریمیوم است یا خیر. چه عواملی نام دامنه پرمیوم را مشخص می‌کند؟ هیچ قانون مشخصی برای تعیین دامنه‌های ویژه وجود ندارد و این تصمیم‌گیری فقط بنا به صلاحدید رجیستری انجام می‌شود. مالک دامنه و قیمت پیشنهادی خریداران تعیین می‌کند که آیا دامنه موجود، پریمیوم است. با این حال، می‌توان به چند ویژگی کلی اشاره کرد که نام دامنه پریمیوم را از بقیه متمایز می‌کند.

قیمت دامنه پریمیوم
قیمت دامنه پریمیوم

طول: هرچه نام دامنه کوتاه‌ تر باشد، بهتر در خاطر کاربران می‌ ماند. نام‌ های دامنه کوتاه ۲ و ۳ حرفی معمولاً برای مخفف‌ ها توسط شرکت‌های مختلف استفاده می‌شوند؛ به همین دلیل معمولا قیمت بالایی دارند و اکثر این نام‌ها، دامنه‌های پریمیوم در نظر گرفته می‌شوند. البته دامنه‌های طولانی‌ تر نیز می‌ توانند ارزش بالایی داشته باشند. با این حال، اکثر دامنه‌ های خوب به ندرت از بیشتر از چند کلمه تشکیل می‌شوند.

ترافیک مستقیم: یک نام دامنه خوب و به‌یاد ماندنی می‌تواند ترافیک ارگانیک بیشتری برای وب‌سایت فراهم کند. امکان استفاده به عنوان برند (Brandability): اگر دامنه قابلیت استفاده به عنوان نام تجاری (Brand) را داشته باشد، می‌تواند قیمت بیشتری داشته باشد، حتی اگر طول بیشتری داشته باشد. سئو: معمولا عبارات جستجوی دقیق قیمت بالاتری دارند؛ چرا که اگر نام دامنه با عبارات جستجو شده در موتورهای جستجو مطابقت داشته باشد می‌توان گفت نام دامنه مناسب است. دامنه مناسب باید شامل نام برند یا یک یا چند کلمه کلیدی کسب‌وکار باشد.

انواع دامنه‌های پریمیوم

نوع اول: دامنه‌های پرمیوم افترمارکت (AfterMarket Premium Domains)

نوع اول دامنه پریمیوم به هر نام دامنه به یاد ماندنی با ارزش بازاریابی بالا اشاره دارد که به آن‌ها دامنه‌های پریمیوم افترمارکت (پس از فروش) گفته می‌شود و معمولا دامنه‌هایی با نام‌هایی جذاب و کوتاه هستند که قبلا توسط افراد یا شرکت‌ها خریداری شده‌اند و اکنون مجددا به فروش می‌رسند. برای مثال آدرس Voice.com در سال 2001 ثبت شد و در سال 2019 به قیمت 30 میلیون دلار به فروش رسید. نام این دامنه کوتاه و به یادماندنی است و ارزش بالایی دارد، بنابراین به عنوان یک نام برتر (Premium) در نظر گرفته می‌شود.

خرید دامنه پریمیوم
خرید دامنه پریمیوم

نوع دوم: دامنه های پرمیوم رجیستری (Registry Premium Domains) نوع دوم دامنه‌های پریمیوم شامل دامنه‌هایی است که مستقیماً توسط سازمان‌های رجیستری با قیمت بالاتری به فروش می‌رسند. این دامنه‌ها، بر خلاف نام‌های نوع اول، هنوز توسط هیچ فرد یا شرکتی ثبت نشده‌اند. اگر چنین دامنه‌هایی را جستجو کنید، مشاهده می‌کنید که برای ثبت در دسترس هستند اما قیمت آن‌ها بسیار بالاتر از دامنه استاندارد با پسوند مشابه است. هر دامنه‌ای که مالک آن مایل به فروش بوده و خریدار حاضر به پرداخت هزینه، می‌تواند دامنه پریمیوم باشد؛ حتی اگر نام دامنه تصادفی یا طولانی باشد.

قیمت دامنه‌های پریمیوم چقدر است؟

قیمت این دامنه‌ها از طرف رجیسترار اصلی تعیین می‌شوند و هیچ قیمت مشخص و ثابتی برای آن‌ها وجود ندارد. علل تعیین قیمت دامنه‌ها اطلاعاتی است که در دسترس عموم قرار نمی‌گیرد و بر اساس صلاحدید رجیسترار و تخمین ارزش حدودی آن دامنه تعیین می‌شود. قیمت گذاری روی دامنه‌های پریمیوم موجود توسط صاحبان آن‌ها صورت می‌گیرد. قیمت اولیه تمامی دامنه های پریمیوم صرف نظر از نوع دامنه (Registery یا Aftermarket)، اغلب بسیار بالاست – چه برای ثبت، و یا انتقال دامنه.

قیمت تمدید معمولاً معادل قیمت استاندارد برای پسوندهای ویژه است، اما همیشه به این صورت محاسبه نمی‌شود؛ گاهی اوقات رجیستری‌ها قیمتی برای تمدید تعیین می کنند که می‌تواند برابر یا نزدیک به قیمت ثبت باشد. نکته مهم: اگر قصد خرید یک دامنه پریمیوم دارید، علاوه بر هزینه ثبت/ خرید اولیه، حتما هزینه تمدید سال آینده دامنه خود را نیز بررسی کنید.

سخن پایانی

خرید دامنه پریمیوم مزایا و معایب خاص خود را دارد. به عنوان مثال یکی از عیب های دامنه های خاص گران قیمت بودن آنهاست. در واقع شما برای خرید یک دامنه خاص باید هزینه گزافی بپردازید که می توانید آن هزینه را در بخش های دیگر سایت خرج کنید. با این وجود مزایای دامنه مناسب در سئو وب سایت و همچنین ذهن کاربران شما باعث می شود تا همچنان بسیاری از شرکت های بزرگ حاضر به صرف هزینه های هنگفت برای خرید این دامنه ها شوند.

امیدواریم که مطالعه این مطلب برای شما مفید بوده باشد.

ارسال دیدگاه جدید