طراحی وب واکنش گرا

طراحی وب واکنش گرا و نحوه استفاده از آن


آشنایی با طراحی وب واکنش گرا

طراحی وب واکنش گرا به طراحی وب سایت هایی گفته می شود که در آن وب سایت برای دستگاه های مختلف و سایز های گوناگون طراحی می شود. حتما برای شما هم پیش آمده است که گاهی اوقات با موبایل خود وارد یک وب سایت می شوید ولی نمی توانید آن وب سایت را به صورت کامل مشاهده کنید. دلیل این موضوع این است که وب سایت مورد نظر شما با طراحی وب واکنش گرا طراحی نشده است. در مقاله حاضر قصد داریم تا شما را بیشتر با طراحی وب واکنش گرا آشنا کنیم. با ما همراه باشید.

طراحی وب واکنش‌گرا چیست؟

یک وب‌ سایت که به‌صورت واکنش‌ گرا طراحی شده، به‌طور خودکار برای صفحه‌ نمایش‌ ها با اندازه‌ های مختلف تنظیم می‌ شود. به‌طور ساده یعنی اینکه باید صفحات را طوری طراحی کنیم که در همهٔ دستگاه‌ ها با هراندازه صفحه‌ای مثل گوشی، لپ‌تاپ، تبلت و … سایت به‌درستی ازنظر ظاهر و عملکرد نمایش داده شود.

وب‌سایت‌های واکنش‌گرا چگونه کار می‌کنند؟

یک سایت عادی شامل مجموعه‌ای از فایل‌هاست. هر فایل دربرگیرنده کدهای HTML و محتوا (متن و تصویر) است. همچنین صفحات وب با فایل‌های CSS استایل‌بندی می‌شوند. درنتیجه یک وب‌سایت غیرواکنش‌گر دارای مجموعه‌ای از فایل‌ها و چند فایل CSS است که بر ظاهر سایت نظارت می‌کنند. در مقابل یک وب‌سایت واکنش‌گر بسته به دستگاه مورد استفاده برای دسترسی به سایت، مجموعه‌ای متناوب از فایل‌های CSS را اعمال می‌کند. پس این سایت پاسخ و نمای متفاوتی نسبت به‌وسیله ارتباطی ارائه می‌دهد.

برای مثال وقتی با دسکتاپ متصل می‌شوید منوی افقی نمایش داده می‌شود درحالی‌که درگوشی هوشمند به‌صورت عمودی ظاهر می‌شود.

چرا طراحی وب واکنش‌گر مهم است؟ ‌

زمانی بود که مردم برای دسترسی به سایت‌ها فقط از کامپیوتر استفاده می‌کردند که اکثر آن‌ها نیز صفحه‌نمایش با سایز یکسانی داشتند؛ به همین دلیل طراحی سایت برای این صفحات نمایش با اندازه مشخص انجام می‌گرفت ولی امروزه دسترسی به وب‌سایت‌ها از طریق دستگاه‌های متفاوت صورت می‌گیرد که اندازه صفحه اسکرین آن‌ها از مقدار کم تا 27 اینچ یا بیشتر متفاوت است. کاربران نیز انتظار دارند که وب‌سایتی که از آن بازدید می‌کنند، بداند که آن‌ها از چه دستگاهی استفاده می‌کنند و بر همین اساس سایت با دستگاه آن‌ها سازگار شود نه برعکس.

طراحی وب واکنش گرا
طراحی وب واکنش گرا

دستگاه‌های متفاوت هم‌چنین ازنظر قابلیت استفاده نیز توقعات متفاوتی دارند. برای مثال، iPhone مردم را آموزش داده است که انتظار داشته باشند بتوانند همیشه به هر جهت swipe بکنند. افرادی که از طریق تلفن هوشمند از سایتی بازدید می‌کنند، توقع دارند که بتوانند بر روی شماره‌ای کلیک کنند و تلفن شان امکان شماره‌ گیری خودکار را در اختیارشان قرار دهد یا به‌طور مشابه درصورتی‌که آدرسی در سایت باشد، با کلیک بر روی آن بتوانند از نرم‌افزار GPS به‌طور خودکار استفاده کنند.

وب‌سایتی که ریسپانسیو باشد، تمام موارد بالا را در نظر می‌گیرد و به‌صورت خودکار تنظیم می‌شود تا بدون توجه به دستگاهی که برای دسترسی به سایت استفاده شده است، بهترین تجربه ممکن را برای بازدیدکننده فراهم کند. درواقع ریسپانسیو بودن سایت این امکان را به کاربران می‌دهد که در همه‌جا با استفاده از هر وسیله‌ای دسترسی آسان به محتوای سایت شما داشته باشد. از دیگر موارد مهمی که از ریسپانسیو بودن سایت نشأت می‌گیرد، فراگیر بودن آن است؛ یعنی اینکه وب‌سایتی که واکنش‌گرا است، قشر زیادی از کاربران را شامل خواهد شد.

راحی و سئوی وب‌سایت‌های واکنش‌گرا

طراحی وب واکنش گرا در سئو وب سایت نیز موثر است. در سال 2015، دنیای مارکتینگ با ظهور Mobilegeddon منفجر شد. در 21 آوریل، گوگل اعلام کرد که سازگاری با تلفن همراه در حال حاضر یک معیار در رتبه‌بندی است؛ به این معنی که وب‌سایت‌های سازگار با موبایل و ریسپانسیو در نتایج جستجوی بالاتری ظاهر می‌شوند. از آن زمان تاکنون چندی به‌روزرسانی انجام شده است که در همهٔ آن‌ها سازگاری با تلفن همراه به‌عنوان شاخص کلیدی در رتبه‌بندی بوده است.

گوگل سایت‌هایی را در نتایج خود بالاتر قرار می‌دهد که به کاربران حس مطلوب و لذت‌بخشی بدهد و نیازهایشان را راحت‌تر برطرف کند. این عامل باعث افزایش اهمیت ریسپانسیو بودن سایت‌ها شده است چراکه رتبه‌بندی بهتر منجر به بازدید بیشتر از وب‌سایت می‌شود.

سخن پایانی

طراحی وب واکنش گرا یک امر بسیار مهم و ضروری برای سایت شما به شمار می رود. با توجه به گسترش روز افزون استفاده از دستگاه های هوشمند برای وب گردی بدون استفاده از یک سایت با طراحی وب واکنش گرا بسیاری از مخاطبان خود را از دست خواهید داد. امیدواریم که مطالعه این مطلب برای شما مفید بوده باشد.

ارسال دیدگاه جدید