لاراول

لاراول چیست؟آشنایی با کاربرد های لاراول


لاراوال چیست و چه کاربردی دارد؟

اگر تاکنون در حوزه برنامه‌ نویسی فعالیت کرده باشید، احتمالاً زبان PHP را می‌شناسید. این زبان دارای فریم‌ورک‌ها یا چارچوب‌های مختلفی است که یکی از آن‌ها به نام لاراول، محبوبیت بیشتری نسبت به سایرین پیدا کرده است؛ اما این فریم‌ ورک چه ویژگی‌هایی دارد و چه چیزهایی باعث کاربردی بودن آن شده است؟ برای دریافت پاسخ این سؤالات، در ادامه مطلب با ما در وب سایت ایران هاستینگ 24 همراه باشید.

لاراول چیست؟

لاراول یک فریم‌ورک اپن‌سورس (منبع باز) یا opensource با دیتابیس Relational است. فریم‌ورک لاراول، به دلیل کاربردی بودن و خدماتی که ارائه می‌دهد، به‌عنوان محبوب‌ترین فریم‌ورک پی‌اچ‌پی شناخته شده است. برای طراحی الگوی آن از MVC یا Model View Controller استفاده شده است. این فریم‌ورک دارای Syntactic sugar است که برای آسان‌تر کردن استفاده و راحتی در خواندن، طراحی شده است. اگر به دنبال یک فریم‌ورک مناسب برای php هستید که علاوه بر داشتن ابزارهای مختلف، منابع و سورس‌های خوبی را ارائه کند، لاراول می‌تواند بهترین گزینه برای شما باشد.

این فریم‌ورک در سال‌های اخیر به دلیل داشتن محیطی کامل و قابلیت‌های فراوان، محبوبیت زیادی در میان جامعه برنامه‌نویسان پیدا کرده است. فریم‌ورک laravel دارای پایگاه داده‌ای قوی با قابلیت‌های مختلف از Eloquent (ORM) است و همچنین روش‌هایی برای جابه‌جایی داده‌ها (database migration) و seeders در برنامه‌نویسی ارائه می‌دهد. توسعه‌دهندگان وب‌سایت‌ها می‌توانند با استفاده از ابزار های این فریم‌ورک قوی، به یک برنامه سرعت ببخشند.

کاربرد های لاراول و نحوه کار آن

یکی از مهم‌ترین کاربردهای فریم‌ورک لاراول، ایجاد برنامه‌ های سفارشی وب توسط کد PHP است. در واقع laravel یک چارچوب برای وب است که جنبه‌های زیادی را مانند الگوهای HTML، احراز هویت و ساختار هایی که ایجاد آن‌ها دشوار است، کنترل می‌کند.

همان‌طور که گفته شد، برای الگوی طراحی لاراول از MVC استفاده شده است. منظور از مدل در این عبارت، ظاهر داده‌ها و اطلاعاتی است که برنامه شما روی آن‌ها کار می‌کند. اگر داده شما یک جدول با ستون‌ هایی از اطلاعات است، این جدول مدل شما محسوب می‌شود. ظاهر این مدل با استفاده از کنترل‌ کننده‌ ها نشان داده می‌شود. به‌ عنوان‌ مثال اگر کسی بخواهد صفحه برنامه شما را ببیند، کنترلر باید با مدل تعامل داشته باشد و با یافتن اطلاعات مورد نیاز، آن‌ها را به کاربر نمایش دهد. در واقع کنترلر، حکم منطق برنامه را دارد که با استفاده از آن، فرایند های مختلف انجام می‌شود.

لاراول
لاراول

ساختاری که در بالا می‌بینید، فرایندی کلی از عملکرد لاراول را نشان می‌دهد. با توجه ‌به این ساختار، همه‌چیز از مسیرهایی آغاز می‌شود که توسط php در وب، ایجاد شده است. این مسیرها درخواست http را بررسی کرده و باتوجه‌ به قسمت شروع این درخواست، آن را پردازش می‌کنند.

دلیل اهمیت زیاد لاراول

حال که با کلیات فریم‌ورک لاراول آشنا شدید، می‌خواهیم ببینیم چرا این فریم‌ورک تا این حد اهمیت دارد؟

شما می‌ توانید ویژگی‌ ها و قابلیت‌ های مختلف را به‌ راحتی به برنامه لاراول اضافه کنید؛ بدون اینکه به برنامه‌ نویسی از ابتدا نیاز داشته باشید. در واقع این برنامه، یک پک کامل برای مدیریت داده‌ های فریم‌ورک (که به یکدیگر وابسته هستند) را به شما ارائه می‌دهد.

این فریم‌ ورک برای دسترسی سریع‌ تر به داده‌ ها و امکان تنظیم آن‌ها، ORM Eloquent لاراول، جدول‌های پایگاه داده را، به‌صورت کلاس برای شما نمایش می‌دهد. یک رابط خط فرمان یا command-line interface (CLI) دارد که با استفاده از آن، دستورات از پیش تعیین‌ شده را در اختیار شما قرار می‌دهد. تست کدها در این فریم‌ ورک به‌صورت خودکار انجام می‌ شود. هم چنین این فریم‌ ورک، تمام ابزار هایی که برنامه‌ نویسان به آن احتیاج دارند را داراست. به‌ عنوان یک سیستم احراز هویت کاربردی شناخته شده است.

سخن پایانی

فریم‌ورک لاراول و ابزارهای کاربردی موجود در آن، می‌تواند سرعت عملکرد توسعه‌دهندگان سایت را افزایش دهد. شما می‌توانید با بررسی دقیق‌تر این فریم‌ورک، آن را به کار ببندید و از مزیت‌ها و قابلیت‌ های آن بهره‌مند شوید. امیدواریم مطالب این مقاله به شما کمک کرده باشد. از همراهی شما ممنونیم.

 

ارسال دیدگاه جدید