آشنایی با لینوکس اوبونتو
لینوکس اوبونتو در سال 2004 توسط یک شرکت بریتانیایی به نام Canonical معرفی شد. اوبونتو به خانواده سیستمعامل لینوکس تعلق دارد و یک توزیع مبتنی بر دبیان است. اگر در کار با لینوکس تازه کار هستید اوبونتو یکی از بهترین توزیعهای لینوکس برای تازهکاران محسوب میشود. سیستمعامل لینوکس اوبونتو را میتوانید بر روی رایانههای شخصی و سرور مجازی لینوکس نصب کنید. در مقاله حاضر در وب سایت ایران هاستینگ 24 قصد داریم تا شما را با لینوکس اوبونتو بیشتر آشنا کنیم. با ما همراه باشید.
لینوکس اوبونتو چیست؟
اوبونتو در سال 2004 توسط یک شرکت بریتانیایی به نام Canonical معرفی شد. اوبونتو به خانواده سیستمعامل لینوکس تعلق دارد و یک توزیع مبتنی بر دبیان است. اگر در کار با لینوکس تازه کار هستید اوبونتو یکی از بهترین توزیعهای لینوکس برای تازهکاران محسوب میشود. ویژگیهای برجستهای در سیستمعامل اوبونتو وجود دارد که شامل دسکتاپ GNOME (محیط گنوم)، یک رابط گرافیکی و مجموعهای از برنامههای کاربردی مشابه سیستمعامل ویندوز میشود.
به طور پیشفرض نصب اوبونتو مجموعهای از برنامههای کاربردی از جمله LibreOffice، Firefox، Thunderbird، Transmission و چند بازی ساده را شامل میشود. برنامههای اضافی را میتوان با استفاده سیستم مدیریت بسته APT یا نرمافزار اوبونتو که فروشگاه پیشفرض برنامهها است نصب کرد.
تفاوت لینوکس اوبونتو و لینوکس چیست؟
لینوکس از خانواده سیستمعاملهای مبتنی بر هسته لینوکس است که امکان ارتباط بین نرمافزار و سختافزار را فراهم میکند. لینوکس بر پایه یونیکس است و بر اساس هسته لینوکس ساخته شده است و بر روی سرور اختصاصی، کنسولهای بازی، دسکتاپ و رایانههای شخصی در دسترس است. نسخههای مختلفی از لینوکس با عنوان توزیعهای لینوکس توسعه داده شدهاند. اوبونتو یکی از انواع توزیع های لینوکس مبتنی بر دبیان است.
از جمله مواردی که اوبونتو در آنها کاربرد دارد میتوان به رایانش ابری، سرور مجازی لینوکس، دسکتاپها و اینترنت اشیاء اشاره کرد. همچنین اگر شما قصد دارید یک هاست لینوکس حرفهای برای خود ایجاد کنید، لازم است که با کدهای خط ترمینال لینوکس آشنا شوید. تفاوت اصلی و بارز بین لینوکس و اوبونتو این است که لینوکس مبتنی بر سیستمعامل خانواده یونیکس است، در حالی که اوبونتو یکی از توزیعهای لینوکس است.
ویژگیهای توزیع لینوکس اوبونتو
اوبونتو سیستمعاملی متن باز است و توسعه دهندگان آن به طور مداوم در تلاش بودهاند تا ویژگیهای این توزیع را ارتقا دهند و بر امنیت آن بیفزایند. از جمله دلایل محبوبیت و ویژگیهایی که در لینوکس اوبونتو وجود دارد عبارتند از:
کاربر پسند
اوبونتو از محیطهای دسکتاپ لینوکس برای رابط کاربری خود استفاده میکند. از نسخه اوبونتو 17.10، گنوم صفحهنمایش پیشفرض این توزیع است. گنوم صفحه را با توضیحات اضافه شلوغ نمیکند و در عوض از آیکونها برای تسهیل پیمایش در محیط دسکتاپ استفاده میکند. در گنوم به صورت پیشفرض، پنل فعالیتها در نوار وظیفه سمت چپ قرار دارد.
امنیت بالا
اوبونتو سیستمعاملی متن باز است و به طور مداوم توسط اعضای کامیونیتی اوبونتو تحت بررسی و بازبینی قرار میگیرد. در نتیجه در صورت وجود هرگونه باگ و مشکل به سرعت شناسایی و برطرف میشود. اوبونتو همچنین از AppArmor استفاده میکند، AppArmor یک تقویت کننده هسته است که رفتار برنامهها و منابع آنها را محدود میکند. علاوه بر این موارد تعدادی دیگر از اقدامات امنیتی مانند نصب خودکار به روز رسانیهای امنیتی، استفاده از Sudo به جای کاربر روت لینوکس، پیادهسازی رمزهای پیچیده، راه اندازی سرور VPN، پیکربندی فایروال با استفاده از UFW نیز به منظور بالا بردن امنیت آن وجود دارد.
ویژگیهای نرمافزاری متنوع اکثر برنامههای پرکاربرد در ویندوز و مک برای کاربران لینوکس اوبونتو نیز در دسترس هستند و کاربران میتوانند از طریق Ubuntu Software Center این برنامهها را نصب کنند. اگر نتوانستید برنامه مورد نظر خودتان را در Ubuntu Software Center بیابید، میتوانید از Snapcraft استفاده کنید. این برنامهای است که توسط Canonical ایجاد شده است و حاوی بستههای نرمافزاری متن باز و اختصاصی برای سیستمعامل لینوکس است.
رایگان
اوبونتو در مقایسه با ویندوز و مک رایگان و متن باز است. میتوانید به سادگی فایل آن را از سایت رسمی اوبونتو دانلود کنید و از آن را روی سیستم خود نصب کنید.