آشنایی با لینوکس مینت
لینوکس مینت یک توزیع لینوکس دسکتاپ محبوب است که در چند دهه اخیر، توانسته محبوبیت خود را حفظ کند. مینت یکی از توزیعهای لینوکس و مبتنی بر اوبونتو است. این سیستم عامل، محیطی مدرن، زیبا، راحت و قدرتمند را برای کاربرانش فراهم میکند. لینوکس Mint سیستمعاملی رایگان و منبع باز است و برای استفاده درکامپیوترهای رومیزی (PC) طراحی شده است. در حال حاضر، میلیونها نفر در سراسر جهان از این توزیع محبوب لینوکس دسکتاپ استفاده میکنند.
در مقاله حاضر قصد داریم تا شما را با لینوکس مینت آشنا کنیم. با ما همراه باشید.
ویژگیهای لینوکس مینت
تفاوت اصلی لینوکس مینت با سایر توزیعهای Linux، در رابط کاربری کاربرپسند و سادگی تعامل با آن است. برخی از مهمترین ویژگیهای این سیستمعامل قدرتمند، عبارتند از:
لینوکس Mint مانند سایر توزیعهای Linux، شامل مجموعهای از برنامههای یکپارچه و از پیش نصب شده است و شما به راحتی و با کمک ابزار مدیریت بسته برنامهها امکان جستجو، دانلود و نصب برنامههای دلخواه اضافی را دارید.
طراحی لینوکس مینت به گونهای انجام شده است که در عین قدرتمند و قابل تنظیم بودن، کاربران تازهکار نیز میتوانند بهراحتی از آن استفاده کنند. برای بهتر کردن تجربه کاربری، کارهای زیادی بر روی این سیستمعامل انجام شده است. کاربران میتوانند بازخوردهای خود را ارسال کنند تا توسعهدهندگان برای بهبود مداوم کیفیت لینوکس Mint ایده داشته باشند.
نسخههای پشتیبانی طولانی مدت (LTS) که هر کدام برای مدت 5 سال پشتیبانی میشوند، در اختیار کاربران قرار میگیرد. در نتیجه، اگر به فکر خرید سرور مجازی لینوکس هستید، مینت گزینهی خوبی برای سیستم عامل سرور شماست.
تاریخچه لینوکس مینت
لینوکس Mint یکی از قدیمیترین و موفقترین سیستمعاملهایی است که بر پایهی اوبونتو ساخته شده است. این سیستمعامل، کار خود را بهعنوان یک کلون از کوبونتو شروع کرد و توانست ظرف مدت زمان بسیار کمی، با ارائه پشتیبانی از درایورها و کدکهای اختصاصی، جای پای خودش را محکم کند. این توزیع در حوالی زمان بهروزرسانی ناموفق از KDE 3 به KDE 4، بهعنوان یک پایگاه اوبونتو در نظر گرفته شد.
لینوکس مینت با ارائه مجموعهای از سفارشیسازیهای آماده، عملا باعث شد که GNOME 2 ظاهر و رفتاری شبیه به ویندوز XP داشته باشد. پس از تغییر رابط اوبونتو از GNOME 2 به Unity، مینت برای مدت زمان کوتاهی از GNOME 3 استفاده کرد. پس از آن، مینت با راهاندازی Cinnamon و اضافه کردن نسخهی MATE، تا حد زیادی ارتقا پیدا کرد. نسخه نهایی از ویرایش اصلی KDE Mint در سال 2018 منتشر. در کمال تعجب، اکنون نسخه دسکتاپ Plasma درست مانند GNOME، در میان توزیعهای این سیستمعامل وجود ندارد.
لینوکس مینت؛ ۳۲ بیت یا ۶۴ بیت؟
اگر میخواهید بین این دو گزینه فقط یکی را انتخاب کنید، پیشنهاد ما به شما این است که نسخهی 64 بیتی را انتخاب کنید. تصاویر نسخهی 32-bit ISO برای کار با کامپیوترهای قدیمی در نظر گرفته شدهاند. در حال حاضر، پردازندههای 32 بیتی تقریبا نادر هستند و اکثر کامپیوترها میتوانند بهصورت 64 بیتی کار کنند.
در صورتی که سال ساخت کامپیوتر شما 2007 به بعد است، به احتمال زیاد یک پردازندهی 64 بیتی دارید. اگر کامپیوترتان قدیمی است و نمیدانید که آیا میتواند در 64 بیت اجرا شود یا خیر، کرونولوژی X86 را مطالعه کنید. همچنین، میتوانید Mint 64-bit را بر روی کامپیوترتان بوت کنید. در صورتی که این نسخه با سیستمتان سازگار نباشد، یک پیام خطا دریافت میکنید و باید نسخهی 32 بیتی را نصب کنید.
نسخههای لینوکس مینت
لینوکس مینت مانند بسیاری از توزیعهای دیگر لینوکس، نسخهای پرچمدار به همراه چندین جایگزین با محیطهای مختلف دسکتاپ را ارائه میدهد. کاربران میتوانند برای کار با سرور مجازی با استفاده از این سیستم عامل، یکی از نسخههای مینت را بر روی سیستم نصب کرده و از آن استفاده کنند. امیدواریم مطالعه این مقاله برای شما مفید بوده باشد.