متاورس چیست؟
متاورس چیست؟ احتمالا شما هم نام متاورس را در چند وقت اخیر زیاد شنیده اید. برخی از کاربران از متاورس به عنوان اینترنت آینده یاد می کنند. در مقاله حاضر می خواهیم به این سوال بپردازیم که واقعا متاورس چیست؟ که بسیاری از افراد تا به این اندازه آن را تکنولوژی مهمی می دانند. اگر شما هم علاقه مند هستید تا بدانید متاورس چیست؟ در ادامه با ما در وب سایت ایران هاستینگ 24 همراه باشید.
متاورس چیست؟ و چه کاربردی دارد؟
متاورس یک دنیای مجازی است و میتوان با استفاده از عینکهای مخصوص هرگونه تعامل مجازی را در آن تجربه کرد. توسعهدهندگان متاورس آواتارهایی با استایل و شخصیتهای متفاوت ایجاد کردهاند که با استفاده از هوش مصنوعی کنترل میشوند. کاربران میتوانند از طریق ویدیوهای تعاملی یا چت کردن با آنها ارتباط برقرار کنند.
این آواتارها با برخورداری از قابلیتهای هوش مصنوعی پیشرفته حتی میتوانند در مورد موضوعات پیچیده نیز بحث کنند و با انسان وارد بحثی طولانی و بدون محدودیت شوند. شما میتوانید در دنیای متاورس بازی کنید، آیتمهای دیجیتالی مختلفی را خریداری کرده یا حتی آموزش ببینید؛ حتی میتوانید با بهرهمندی از این فناوری جذاب به هر نقطه از جهان به صورت مجازی سفر داشته باشید و از جاذبههای گردشگری مورد علاقه خود که دارای وضوح بسیار خوبی هستند، بهصورت مجازی دیدن کنید.
متاورس دنیای مجازی وصفناپذیری با شگفتیهای غیرمنتظره و هیجانانگیز است که کاربران با حضور در آن میتوانند ورود به دنیای مجازی سهبعدی و زندگی مجازی را به معنای واقعی کلمه تجربه کنند.
تاریخچه متاورس
در ادامه مقاله متاورس چیست؟ بهتر است کمی با تاریخچه آن آشنا شویم. از اواخر دهه ۱۹۷۰ و اوایل دهه ۱۹۸۰، بسیاری از کسانی که در جامعه فناوری هستند، وضعیت آیندهی یک پدیده به نام متاورس (Metaverse) را تصور میکردند. آنها معتقد بودند که این مفهوم، نه تنها در لایه زیرساختی دنیای دیجیتال، بلکه در بخش فیزیکی و همچنین تمامی خدمات و پلتفرمهای بالا دستی، انقلابی ایجاد خواهد کرد.
اگرچه تعریف چشم انداز کامل متاورس دشوار به نظر میرسد، اما در واقع چنین نیست و زمانی که با آن آشنا میشوید متوجه میشوید که تا چه حد خارق العاده است.
ایده متاورس برای اولینبار در سال ۱۹۹۲ در رمان علمی تخیلی نیل استیونسون به نام Snow Crash، ابداع شد، جایی که انسانها با استفاده از آواتارهای قابل برنامهریزی، با یکدیگر و عوامل نرمافزاری در یک فضای مجازی سه بعدی که از دنیای واقعی شبیهسازی شده است، ارتباط برقرار میکنند.
رابطه Metaverse و فیس بوک
در ادامه مقاله متاورس چیست؟ می خواهیم به این سوال بپردازیم که چه ارتباطی بین متاورس و فیس بوک وجود دارد؟ اخیراً مارک زاکربرگ مالک فیسبوک، نام این کمپانی را به متا (Meta) تغییر داده است. این موضوع میتواند حاکی از آن باشد که این شرکت قرار است حضوری فعال و ویژه در متاورس داشته باشد. مارک زاکربرگ در حال حاضر روی ایجاد متاورس اجتماعی و سرمایهگذاری در فناوریهای واقعیت افزوده یا Oculus، AR و واقعیت مجازی یا VR فیسبوک تمرکز کرده است.
زاکربرگ در مورد امنیت متاورس میگوید: «متاورس جانشین اینترنت تلفن همراه است».
مارک زاکربرگ که با تغییر نام فیسبوک به متا تلاش کرده رنگ و بویی جدیتر به این هدف بدهد، تعبیری سادهتر از متاورس را ارائه میکند: متاورس مجموعهای از فضاهای مجازی محسوب میشود که میتوان در آنها افرادی را که در یک فضای فیزیکی در کنار یکدیگر نیستند، گرد هم جمع و بین آنها ارتباط برقرار کرد. البته دستهبندیهای دیگری هم در رابطه با متاورس وجود دارد.
از دیدگاه راف کاستر Raph Koster، کارآفرین آمریکایی، دنیاهای آنلاین فضاهای دیجیتالی هستند، از فضاهای سرگرمکننده سهبعدی بسیار جذاب گرفته تا فضاهایی که بر پایه متن ایجاد شدهاند. فرضیه چند جهانی یا جهانهای موازی (Multiverse) در حقیقت به چند دنیای متفاوت از یکدیگر اشاره میکند که با یک شبکه به یکدیگر متصل شدند و ساختار و قوانین آنها یکسان نیست.
از نظر کاستر متاورس در حقیقت چند جهان ترکیب شده با یکدیگر است که با دنیای واقعی تعامل بیشتری دارند و در آنها عناصر مجازی و حقیقی، مثل واقعیت مجازی، اتاقهای پرو مجازی برای مغازههای واقعی و حتی اپلیکیشنهایی مانند گوگل مپس با یکدیگر ترکیب شدهاند.
تغییر نام فیسبوک به متا، یکی از بهترین پروژههای متاورس محسوب میشود. احتمالاً میدانید که مارک زاکربرگ شرکت Oculus را در سال ۲۰۱۴ خریداری کرد؛ زیرا متوجه شده بود که محبوبیت VR به سرعت در حال افزایش است. بنابراین کاملاً منطقی است که او بخواهد شرکتش در جنبش متاورس حضوری قدرتمند داشته باشد.
Oculus متاورس را به بخشی کلیدی از مدل کسب و کار خود تبدیل کرده است؛ و در آیندهای نزدیک قرار است پروژه Oculus Home را راهاندازی کند. یک فضای متاورس آنلاین برای گیمرها، که میتوانند در آن بازیهای متاورس را بخرند و با دوستان خود ارتباط برقرار کنند. البته متاورس فیس بوک بیشتر روی شبکههای اجتماعی متمرکز شده است تا بازیها؛ به این معنی که شما از هویت موجود خود در metaverse facebook استفاده میکنید تا هر بار که به دنیای متاورسی دیگری وارد میشوید، آواتارهای جدیدی داشته باشید.
یکی از نکات کلیدی این است که از تصور و تلقی متاورس به عنوان یک واقعیت جایگزین فاصله بگیریم، و در عوض به این فکر کنیم که متاورس چگونه میتواند با دسترسی به فناوریهای جدید مانند واقعیت افزوده و دستیارهای مجازی (آواتارها)، زندگی روزمره ما را به روشهای مثبت تکمیل کنند.
امیدواریم مقاله متاورس چیست؟ به شما برای آشنایی بیشتر با این مفهوم کمک کرده باشد.