خط فرمان پاورشل
پاورشل (Windows PowerShell) یک ابزار قدرتمند برای خودکارسازی وظایف و سادهسازی پیکربندی است. پاورشل میتواند تقریباً برای خودکار کردن هر فرایندی در اکوسیستم ویندوز، از جمله دایرکتوری فعال و اکسچینج (exchange) استفاده شود.
در مقالات قبل در وب سایت ایران هاستینگ 24 به معرفی پاورشل و نحوه کار آن پرداختیم. در این مقاله قصد داریم تا به بررسی این موضوع بپردازیم که مزایای اصلی خط فرمان پاورشل چیست.
مزایای اصلی خط فرمان PowerShell چیست؟
پاورشل شامل طیف گستردهای از ویژگیها است که آن را به ابزاری قدرتمند برای مدیریت سیستمهای ویندوز تبدیل میکند. برخی از این ویژگیهای کلیدی در ادامهی این مطلب برای شما ارائه شده است:
خروجیهای مبتنی بر شیء پایه
پاورشل از خروجیهای مبتنی بر شی استفاده میکند. این بدان معنی است که دستورات و اسکریپتها خروجی ساختار یافتهای تولید میکنند که میتواند به راحتی توسط دستورات یا اسکریپتهای دیگر دستکاری و پردازش شود. این امر باعث میشود تا کارها به صورت خودکار انجام شوند و عملیات پیچیده بر روی سیستم ویندوز شما انجام شود.
اسکریپت نویسی قدرتمند PowerShell
پاورشل شامل یک زبان برنامه نویسی قدرتمند است که به شما امکان میدهد کارهای پیچیده را خودکار کنید و عملیاتی را انجام دهید که انجام آنها با کامند پرامپت (Command Prompt) دشوار یا غیرممکن است. اسکریپتهای PowerShell با یک سیستم ساده و در عین حال قدرتمند نوشته شدهاند که برای هر کسی که دانش اولیهای از برنامه نویسی دارد به راحتی قابل درک و تغییر است.
طیف وسیعی از دستورات داخلی پاورشل
شامل مجموعهای جامع از دستورات داخلی است که به عنوان cmdlet شناخته میشوند. این دستورات به شما امکان میدهد تقریباً تمام جنبههای سیستم ویندوز خود را مدیریت کنید. Cmdlet ها به گونهای طراحی شدهاند که استفاده از آنها آسان باشد. همچنین میتوان آنها را با cmdlet های دیگر ترکیب کرد تا اسکریپتهای قدرتمندی ایجاد کند.
طراحی ماژولار
PowerShell شامل یک طراحی ماژولار است که به شما امکان میدهد با نصب و استفاده از ماژولها دایره عملکرد آن را گسترش دهید. ماژولها مجموعهای از cmdlet های مرتبط و همچنین سایر منابع هستند که عملکرد گستردهای را ارائه میدهند. این ماژولها به گونهای طراحی شدهاند که استفاده از آنها آسان باشد.
مدیریت از راه دور
پاورشل شامل قابلیتهای قدرتمند مدیریت از راه دور است که به شما امکان میدهد چندین سیستم ویندوز را از یک مکان واحد مدیریت کنید. میتوانید از PowerShell برای اتصال به سیستمهای مدیریت از راه دور و اجرای دستورات و اسکریپتها بر روی آنها استفاده کنید. در نتیجه این ابزار مدیریت استقرار ویندوز در مقیاس بزرگ را آسان میکند.
پشتیبانی میان پلتفرمی
پاورشل به سیستم عامل ویندوز محدود نمیشود. این ابزار اکنون برای macOS و Linux نیز در دسترس است و آن را به ابزاری همه کاره برای مدیریت سیستمها در پلتفرمهای مختلف تبدیل میکند.
قابلیت ادغام با سایر محصولات مایکروسافت
PowerShell با بسیاری از محصولات دیگر مایکروسافت از جمله اکتیو دایرکتوری (Active Directory)، اکسچینچ سرور (Exchange Server)، شِیر پوینت (SharePoint) و سیستم سنتر (System Center) یکپارچه میشود. این ویژگی به شما امکان میدهد تا با استفاده از دستورات و اسکریپتهای پاورشل، این محصولات را مدیریت کنید.
شروع به کار با PowerShell
اههای مختلفی برای شروع کار با پاورشل وجود دارد و اگر از قبل از سیستم عامل ویندوز استفاده کنید، این فرآیند بسیار آسانتر است. ویندوز 11 دارای برنامه PowerShell است که در خود سیستم عامل تعبیه شده و با تایپ کردن در نوار جستجو میتوان به آن دسترسی داشت. مدیران فناوری اطلاعات همچنین میتوانند پلتفرم پاورشل Integrated Scripting Environment (ISE) را بررسی کنند که میتوانید آن را جداگانه نصب کنید.
پاورشل ISE یک برنامه رابط کاربری گرافیکی است که بررسی، اشکال زدایی و اجرای اسکریپتها را بدون وارد شدن به پیچیدگیهای کد آسانتر میکند. با افزایش محبوبیت این ابزار، دانستن نحوهی کار با PowerShell میتواند به ساده سازی وظایف IT و DevOps و کاهش وابستگی به ابزارهای شخص ثالث برای کنترل بیشتر کمک کند.