آشنایی با مزایا و معایب زبان برنامه نویسی Go
برنامه نویسی Go که به اختصار به آن گولنگ نیز گفته میشود، یک زبان برنامهنویسی منبعباز است که توسط شرکت گوگل طراحی و توسعه دادهشده است. توسعهدهندگان نرمافزار میتوانند از زبان برنامه نویسی Go برای توسعهی برنامههای کاربردی وب، شبکه، سرویسهای ابری و بسیاری از نرمافزارهای دیگر، در قالب مجموعهای از سیستمعاملها و چارچوبها استفاده کنند.
در مقاله قبل در وب سایت ایران هاستینگ 24 به معرفی زبان برنامه نویسی Go پرداختیم. در مقاله حاضر قصد داریم تا مزایا و معایب آن را مورد بررسی قرار دهیم. با ما همراه باشید.
مزایا و معایب زبان برنامه نویسی Go
زبان برنامه نویسی Go مانند همهی زبانهای برنمه نویسی دیگر، دارای مزایا و معایب خاص خودش است. با دانستن مزایا و معایب این زبان برنامه نویسی ، با آگاهی بیشتری میتوانید دربارهی بکارگیری آن تصمیم گرفته و از آن استفاده کنید. برخی از مهمترین مزایای زبان برنامه نویسی Go عبارتند از:
- کامپایل و اجرای بسیار سریع؛
- برای اجرا نیازی به ماشین مجازی (VM) ندارد؛
- قابل حمل (پرتابل) است؛
- دارای ویژگی همزمانی اجرا؛
- اینترفیسها یا همان الگوهای پیادهسازی برای توابع، سیستمهای کوپل شدهی آزاد را فعال میکنند؛
- دارای ویژگی جمعآوری زبالهی خودکار؛
- دارای حافظهی ایمن؛
- مدیریت مستقل خطا؛
- دارای مجموعهی گستردهای از کتابخانههای داخلی.
حال که با مزایای زبان برنامه نویسی Go آشنا شدیم، بیایید کمی دربارهی محدودیتهای آن نیز بخوانیم:
با وجودی که ویژگی generics به آن اضافه شده، اما همچنان به جای کدهای انتزاعی و ضمنی، بر روی کدهای ساده و خوانا تخصص بیشتری دارد؛
- دارای ایمنی زمان اجرا نیست؛
- قوانین سختگیرانهای دارد؛
- در زمان مواجه با اضافه بار، عملکرد ناسازگاری دارد؛
- به طور معمول یک زبان برنامه نویسی شیگرا نیست.
کاربرد های Go
تیمهای توسعهی نرم افزار برای ایجاد نرم افزارهای کاربردی و کاربردهایی نظیر موارد زیر، از زبان برنامه نویسی Go استفاده میکنند:
سرویسهای کانتینری: سرویسهای کانتینری مانند Kubernetes و Docker که شامل پکیجهای نرم افزاری موردنیاز برای نصب یک برنامه هستند، از گولنگ برای ایجاد ویژگیهایی نظیر همزمانی و پرتابل بودن استفاده میکنند.
با استفاده از یک سرور مجازی پرسرعت مانند سرور مجازی آمریکا یا سرور مجازی هلند میتوانید گیت را برروی سرور نصب کنید و به دلخواه خود آن را پیکربندی کنید.
خدمات ابری و شبکه: ویژگیهایی نظیر همزمانی، اکوسیستم ابزارها و APIهای Go باعث شده که این زبان برنامه نویسی برای خدمات ابری، خدمات شبکه و توابع توزیع شده مناسب باشد. برای مثال، برخی از سرویسهای ابری معروف مانند OpenShift و Terraform از زبان Go برای ایجاد APIها و وبسرورهایی که کارایی بالایی دارند، استفاده میکنند. شبکهی لایتینگ بیتکوین و سایر فناوریهای پیچیدهی بلاکچین نیز از زبان Go برای خدمات شبکهی بهتر استفاده میکنند.
خدمات وب: یکی از ویژگیهای Go وجود سرور پروتکل انتقال Hypertext در کتابخانهی استاندارد این زبان برنامهنویسی است که آن را به گزینهی خوبی برای توسعهی خدمات وب و معماری سمت سرور تبدیل کردهاست. به همین جهت است که شرکتهای معروفی مانند نتفلیکس و توییچ از این زبان برنامهنویسی استفاده میکنند.
ابزارهای خط فرمان: از ویژگیهای مهم Go میتوان به سینتکس بسیار ساده، زمان اجرای کم، وجود پکیجهای کد منبعباز و کتابخانهی استاندارد بزرگی که انواع توابع مختلف و کاربردی را برای ایجاد رابطهای خط فرمان در خود جای داده، اشاره کرد. به همین جهت، شرکتهایی مانند OpenShift و Terraform از این زبان برنامهنویسی برای نوشتن رابطهای خط فرمان خود استفاده میکنند.
خدمات کاربردی: برنامههای نوشته شده توسط زبان Go به سرعت راهاندازی میشوند و از آنجایی که این زبان کامپایلپذیری کمی دارد، این برنامهها به راحتی قابل توزیع مجدد هستند. به همین دلیل، میتوان از Go برای ایجاد سرورهای دسترسی مانند Teleport استفاده کرد.
میکرو سرویسها: همانطور که قبلاً گفتیم، زمان راهاندازی و سربار زمان اجرای Go بسیار کم است و میتوان بدون نیاز به ماشین مجازی، آن را اجرا کرد. این ویژگیها برای نوشتن میکروسرویسها بسیار خوب است و باعث شده که شرکتهایی مانند اوبر و BBC از این زبان استفاده کنند.
علم داده: مدیریت حافظهی خوب و همزمانی Go آن را به ابزار خوبی برای دانشمندان داده تبدیل کرده است. با استفاده از این زبان برنامهنویسی، دانشمندان داده میتوانند مجموعه دادههای بزرگ را به صورت موازی پردازش کرده و آنها را به راحتی تجزیه و تحلیل کنند. همچنین، کتابخانههای Go برای مدلهای یادگیری ماشین و توسعهی مدلهای پیشبینی و بسیاری از کارهای مرتبط دیگر مفید هستند.