اطلاعات تماس

اهواز - کیانپارس - خیابان ۳ شرقی - ساختمان محمد - طبقه دوم - واحد ۶

061-91010061

[email protected]

حساب کاربری
نحوه کار سرویس CDN چیست؟

آشنایی با نحوه کار سرویس CDN

نحوه کار سرویس CDN چگونه است؟ عبارت CDN در واقع مخفف عبارت CONTENT DELIVERY NETWORK است. این عبارت به معنی شبکه توزیع محتوا یا همان CDN است. در دنیای امروزی ارائه‌دهندگان محتوا (مانند شرکت‌های تولیدکننده محتوای رسانه‌ای مانند اینستاگرام و یوتیوب و فروشگاه آنلاین مانند آمازون) به اپراتورهای CDN پولی پرداخت می‌کنند تا محتوای خود را با استفاده از سرورهای CDN به مخاطبان خود یا همان کاربران نهایی ارائه دهند.

در مقاله قبل در وب سایت ایران هاستینگ 24 به مقایسه هاست و CDN پرداختیم. در مقاله حاضر قصد داریم تا شما را با نحوه کار سرویس CDN آشنا کنیم. با ما همراه باشید.

نحوه کار سرویس CDN

برای کسی که در حوزه هاستینگ کار می‌کند یا هاست دارد، یا اینکه یک سایت را اداره می‌کند، مهم است که بداند CDN چیست؟ به همین دلیل بهتر است در مورد سازوکار شبکه توزیع محتوا CDN نیز به شما اطلاعاتی را ارائه دهیم. در این خصوص این شبکه از یک فرایند 4 مرحله‌ای استفاده می‌کند.

مرحله شماره 1 در خصوص نحوه کار سرویس CDN– بازدیدکنندگان شما از هر کجای دنیا به محتوای شما دسترسی دارند. وقتی سایتی را روی اینترنت بارگذاری می‌کنید به سرعت سرورهای DNS فعال شده و نام و آدرس سایت شما را ثبت می‌کنند. در این صورت کاربران با استفاده از اینترنت در هر کجای دنیا می‌توانند به سایت شما دسترسی داشته باشند. حال هرچه مسافت آن‌ها نسبت به سرور هاست شما دورتر باشد زمان دسترسی به سایت شما بیشتر طول خواهد کشید. به همین دلیل شما برای کاهش این زمان از سرویس CDN استفاده می‌کنید.

در این فرایند به لطف فناوری ANYCAST-IP، سرور CDN درخواست‌ها به سرورهای CDN نزدیک کاربر ارسال می‌کند. این درخواست‌ها به صورت OVH CDN به نزدیک سرورهای CDN ارسال شده و کاربر به سمت این سرورها هدایت می‌شود. درنتیجه زمان دسترسی به سایت شما از این طریق کاهش می‌یابد.

مرحله شماره 2 در خصوص نحوه کار سرویس CDN– ارسال فایل به کاربران و ارتباط بین CDN و سرورهای شما حال درخواست کاربر به سرور CDN نزدیک خود ارسال شده است در این صورت 3 گزینه برای سرور CDN وجود دارد. این سه گزینه عبارت‌اند از: فایل‌های درخواستی کاربر هنوز در حافظه پنهان سرور CDN ذخیره نشده‌اند (کش نشده‌اند) درنتیجه سرور CDN آن‌ها را با سرعت بالا از هاست سایت شما در حافظه نهان خود ذخیره می‌کند و سپس اطلاعات مورد نیاز را برای کاربر ارسال می‌کند. فایل‌های درخواستی از طریق کش موجود در سرور CDN در دسترس هستند و از آنجا برای کاربر ارسال می‌شوند.

در این فرایند هیچ درخواست دیگری به هاست و یا سرورهای سایت شما ارسال نمی‌شود و تمام محتوای های ثابت از طریق CDN برای کاربر ارسال می‌شود. برخی از فایل‌ها یا حتی صفحات ممکن است پویا باشد یا اینکه شما آن‌ها را برای ذخیره شدن در سرورهای CDN تائید نکرده‌اید. بر اساس قوانینی که خود شما در سرورهای CDN قرار می‌دهید شما می‌توانید برخی از فایل‌ها و یا صفحات را اعلام کنید که در سرورهای CDN ذخیره نشوند. در این صورت سرور CDN این فایل‌ها را از طریق سرور هاست سایت شما دریافت کرده و مستقیم به کاربر نمایش می‌دهد. این فایل‌ها در سرورهای CDN ذخیره نمی‌شوند.

مرحله شماره 3 در خصوص نحوه کار سرویس CDN– در بازدید مجدد کاربر سایت شما سریع‌تر به کاربر نمایش داده می‌شود. بعد از اینکه کاربر به سایت شما آمد و از سایت شما بازدید کردن سایت شما در حافظه کش سرور CDN قرار می‌گیرد. حال اگر بازدیدکننده مجدداً صفحه سایت شما را درخواست کند (بازدید کند)، نزدیک‌ترین سرور CDN (این سرورها با نام POP یا همان POINT OF PRESENCE معرفی می‌شود) داده‌های استاتیک را مستقیماً از حافظه پنهان خود به کاربر نشان داده و دیگر از سایت شما برای این داده‌ها درخواست نمی‌کند.

در این صورت سایت شما سریع‌تر بارگذاری شده و سریع‌تر به کاربر نمایش داده می‌شود. همان‌طور که در بالا به آن اشاره شد شما می‌توانید مدت اعتبار داده‌های خود را در سرور CDN را به راحتی تنظیم کنید.

مرحله 4 در خصوص نحوه کار سرویس CDN– شما از CDN استفاده نمی‌کنید! در این مرحله بدون استفاده از CDN، درخواست‌های کاربران در هر نقطه‌ای که از دنیا باشند باید برای هاست و سرور سایت شما ارسال شوند. این درخواست‌ها باید مسافت زیادی را طی کنند. تصور کنید اگر سرور و هاست وب‌سایت شما در فرانسه باشد و کاربر شما از امریکا، آسیا، ایران، چین یا حتی استرالیا بخواهد وارد سایت شما شود در این صورت زمان زیاد برای بارگذاری اطلاعات مصرف خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *