اطلاعات تماس

اهواز - کیانپارس - خیابان ۳ شرقی - ساختمان محمد - طبقه دوم - واحد ۶

061-91010061

[email protected]

حساب کاربری
نقشه سایت (sitemap) چیست؟

آشنایی با نقشه سایت

نقشه سایت لیستی از صفحات است که به یکدیگر متصل شده اند و جهت خزیدن موتور های جستجو در سایت دستور هایی را ارائه میدهند. درواقع نقشه سایت مدلی از محتوای سایت است که جهت کمک به موتور های جستجو و کاربران ایجاد میشود. همچنین لازم به ذکر است که این نقشه امکان شناسایی صفحات مهم سایت را به گوگل میدهد. در مقاله حاضر در وب سایت ایران هاستینگ 24 قصد داریم تا شما را با نقشه سایت بیشتر آشنا کنیم. با ما همراه باشید.

نقشه سایت چیست؟

sitemap لیستی از صفحات است که به یکدیگر متصل شده اند و جهت خزیدن موتور های جستجو در سایت دستور هایی را ارائه میدهند. درواقع نقشه سایت مدلی از محتوای سایت است که جهت کمک به موتور های جستجو و کاربران ایجاد میشود. همچنین لازم به ذکر است که این نقشه امکان شناسایی صفحات مهم سایت را به گوگل میدهد. هدف از ساخت سایت نمایش محتوای آن به مخاطب است و هنگامی میتوان به آن رسید که پیش از مخاطب این محتوا برای گوگل قابل خواندن باشد.

خواندن یا همان خزیدن موتور های جستجوی گوگل بطور روزانه انجام میشود و هدف آن یافتن صفحات مهم سایت است. درصورتی که لینک سازی داخلی به خوبی انجام نشده باشد، کار یافتن صفحات مهم سایت بسیار دشوار خواهد شد. اما راهی برای رفع این مشکل است، ثبت نقشه سایت در گوگل! با این کار علاوه بر اینکه خواندن محتوای سایت شما برای گوگل راحت تر میشود، کاربران نیز با نظمی که sitemap به سایت شما میدهد بهتر میتوانند متوجه مطالب سایت شما شوند.

فایل ایندکس نقشه سایت چیست؟

sitemap نباید زیاد سنگین شود به همین علت پس از ساخت آن، فشرده سازی کردن این فایل از کار های مهم است؛ زیرا این عمل باعث از بین رفتن فضای بیهوده موجود در فایل میشود. لازم است بگوییم حجم فایل Sitemap حداکثر میتواند شامل 50000 لینک آدرس باشد؛ درصورتی که قرار است بیشتر از حجم تعیین شده لینک داشته باشید، میبایست از sitemap index file یا فایل ایندکس نقشه سایت استفاده کنید. با انجام اینکار میتوانید در هر فایل ایندکس 50000 لینک اضافه را داشته باشید.

انواع نقشه سایت

sitemap از نظر ساختاری به چندین دسته تقسیم میشود. اما تنها دو نوع آن توسط سایت ها استفاده میشود که این دو نوع HTML sitemap و XML sitemap است.

نقشه سایت XML

نقشه سایت XML درواقع به زبان نشانه گذاری گسترش پذیر یا Extensible Markup Language نوشته میشود. از این نوع نقشه سایت تنها جهت نمایش محتوای سایت به موتور های جستجو استفاده میشود و برخلاف نقشه سایت HTML، که در ادامه به معرفی آن خواهیم پرداخت، این نوع sitemap قابل دیدن توسط کاربران نمیباشد. درواقع سرعت و اهمیت ایندکس شدن محتوای سایت به وسیله موتور های جستجو به مقدار قابل توجهی به sitemap آن ها بستگی دارد.

نقشه سایت HTML

این نوع از Sitemap به زبان Hyper Text Markup Language یا نشانه گذاری ابرمتنی است که این نقشه درواقع درباره صفحات سایت و موقعیت مکانی آن ها در سایت توضیح داده است. توسط این نقشه کاربران میتوانند به هر بخشی از سایت که میخواهند به سادگی دسترسی پیدا کنند. علاوه بر آن با sitemap صفحات بصورت لینک داخلی به یکدیگر متصل میشوند که این امر موجب بهبود سئوی سایت در کلمه کلیدی اصلی است.

برای مثال اگر شما سایتی دارای هزاران صفحه در بخش های متفاوت داشته باشید، کاربری که وارد سایت شما میشود نمیداند محتوا ی مدنظرش دقیقا با چه موضوعی و در چه بخشی از سایت قرار دارد. در این هنگام میتواند از نقشه HTML جهت راحت تر پیدا کردن محتوای موردنظر استفاده کند. امیدواریم مطالعه این مطلب برای شما مفید بوده باشد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *