پاورشل چیست؟

1402/07/11
27 بازدید

پاورشل چیست و چه کاربردی دارد؟

پاورشل چیست؟ ویندوز پاورشل (Windows PowerShell) یک ابزار قدرتمند برای خودکارسازی وظایف و ساده‌سازی پیکربندی است. پاورشل می‌تواند تقریباً برای خودکار کردن هر فرایندی در اکوسیستم ویندوز، از جمله دایرکتوری فعال و اکسچینج (exchange) استفاده شود. جای تعجب نیست که این ابزار به یک ابزار محبوب در بین کاربران با تجربه ویندوز تبدیل شده است.

در مقاله امروز در وب سایت ایران هاستینگ 24 قصد داریم تا به سوال پاورشل چیست یک پاسخ جامع بدهیم. در ادامه در مقاله پاورشل چیست همراه ما باشید.

پاورشل چیست؟

پاورشل یک پوسته (یا شِل) اوپن سورس و زبان برنامه نویسی است که بر پایه فناوری دات نت مایکروسافت ساخته شده است. هدف آن کمک به متخصصانی در حوزه فناوری است که ممکن است توسعه دهندگان نرم افزار نباشند اما اسکریپت‌ها و ابزارهای کارآمدی بسازند تا بتوانند کار خود را بهتر انجام دهند.

پاورشل که از زبان‌هایی مانند VBScript و فایل‌های دسته‌ای (batch files) تکامل یافته است، برای ارائه یک رابط خط فرمان درجه یک و زبان اسکریپت طراحی شده است که درک و استفاده از آن آسان است. پاورشل شی گرا است و به شدت به آبجکت‌های مشابه برنامه نویسی شی گرا (OOP) وابسته است. تقریباً همه چیز در پاورشل یک شی است.

پاورشل در واقع دو مفهوم دارد. یکی پوسته‌ی خط فرمان است که به کاربران اجازه می‌دهد تا دستورات را در یک خط فرمان مشابه خط فرمان قدیمی ویندوز (cmd.exe) اجرا کنند. از طرف دیگر این فناوری یک زبان برنامه نویسی قوی است که می‌تواند ابزار بسازد و تقریباً هر چیزی که بتوانید فکرش را بکنید را خودکارسازی کند.

پاورشل که به صورت تعاملی یا در یک اسکریپت اجرا می‌شود، دستورات زیادی را تحت عنوان cmdlets و توابع آن ارائه می‌دهد. این دستورات یا به صورت باینری کامپایل شده یا کد سفارشی هستند که توسط کاربر نوشته شده است. در نتیجه می‌تواند یک فرایند یا فعالیت خاص مانند خواندن یک فایل، پینگ کردن یک کامپیوتر از راه دور و غیره را در بر بگیرد.

دلایل اهمیت استفاده از پاورشل چیست؟

بعد از پاسخ به سوال پاورشل چیست می خواهیم بدانیم چرا پاورشل مهم است؟ پاورشل دو عملگر یا تابع دارد. با این حال، دو تابع اصلی پاورشل مدالیته‌های بیشتری را تعبیه می‌کنند. این مدالیته‌ها (یا کاربردها) دلایل محبوبیت روزافزون پاورشل هستند. در ادامه به پاسخ این سوال خواهیم پرداخت که علت محبوبیت پاورشل چیست؟

فعال‌سازی اتوماسیون یا خودکارسازی

اولین مورد از دلایل محبوبیت پاورشل، اتوماسیون وظایف در DevOps است. به عنوان یک زبان برنامه نویسی، پاورشل عمدتا برای ایجاد اتوماسیون استفاده می‌شود. اتوماسیون تمامی موارد استفاده از پاورشل را در بر می‌گیرد. اتوماسیون‌ها بر روی سایر زبان‌های اسکریپت نویسی انجام می‌شوند. اما در پاورشل به دلیل سیستم فرمت منحصر به فردش کارایی منحصر به فردی دارد. پاورشل گزینه بهتری است زیرا برنامه با توابع، کلاس‌ها، cmdlet ها و ماژول‌ها قابل توسعه است.

دسترسی به داده‌های محرک

یکی دیگر از دلایل محبوبیت پاورشل دسترسی به داده‌ها است. بخش قابل توجهی از کاربردهای پاورشل فعالیت‌های اداری است. در شبکه‌های بزرگ کامپیوتری، بسیاری از سرویس‌ها به طور مستقل کار می‌کنند و توسط یک ادمین مرکزی IT کنترل می‌شوند. پاورشل به ادمین فناوری اطلاعات دسترسی به فروشگاه‌های داده‌ی مختلف خدمات شبکه مانند سیستم‌های فایل یا رجیستری‌ها را ارائه می‌دهد. اگر شما هم برای شبکه‌ی خود نیاز به سرور مجازی ویندوز دارید، می‌توانید از این قسمت سرور مجازی مد نظر خود را تهیه کنید.

مدیریت “زیرساخت به عنوان کد”

به عنوان دلیل سوم محبوبیت پاورشل، این ابزار از یک چارچوب مدیریتی استفاده می‌کند که کاربران را قادر می‌سازد زیرساخت شرکت خود را با پیکربندی به صورت یک کد مدیریت کنند. این فریم ورک پیکربندی حالت مطلوب (DSC) نامیده می‌شود. مدیران یا ادمین‌های فناوری مهارت‌های کار با پاورشل را کسب می‌کنند تا بدانند چگونه از مدل‌های پیکربندی در پاورشل استفاده کنند. آن‌ها همچنین به این مهارت‌ها برای اعمال تنظیمات پیکربندی، دستیابی به تکرارپذیری و ایجاد پیکربندی‌های مد نظر نیاز دارند.

تسهیل دستورات از راه دور

در نهایت، پاورشل به دلیل توانایی خود در تسهیل اجرای فرامین از راه دور، دارای نرخ پذیرش گسترده و محبوبیت است. دستورات از راه دور، ابزار جدیدی است که باعث گسترش محبوبیت کار از راه دور یا اصطلاحا ریموت می‌شود. با استفاده از پاورشل، مدیران می‌توانند عملیات مد نظر خود را از راه دور در چندین سیستم پیاده سازی کنند. این کار از طریق ابزار دقیق مدیریت ویندوز و پروتکل مدیریت WS امکان پذیر است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات