پروکسی چیست؟

1402/07/05
34 بازدید

پروکسی چیست و چه کاربردی دارد؟

پروکسی چیست؟ هر سیستم کامپیوتری که به شبکه متصل است، یک آدرس IP (پروتکل اینترنت) دارد که شناسه منحصر به فرد دستگاه محسوب می‌شود. سرور نیز به همین ترتیب، یک کامپیوتر در شبکه است که آدرس IP مخصوص به خود را دارد. اما گاهی اوقات، ما می‌خواهیم به وب سایت‌ها یا سرورهایی دسترسی داشته باشیم که به هر دلیلی محدود شده‌اند و در عین حال هم نمی‌خواهیم هویت خود (آدرس IP) را نشان دهیم. در چنین سناریویی، پروکسی سرور کاربرد پیدا می‌کند.

در مقاله امروز قصد داریم تا شما را با پروکسی که احتمالا نام آن را زیاد شنیده اید آشنا کنیم. پس با ما در مقاله پروکسی چیست در وب سایت ایران هاستینگ 24 همراه باشید.

سرور پروکسی چیست؟

هر سیستم کامپیوتری که به شبکه متصل است، یک آدرس IP (پروتکل اینترنت) دارد که شناسه منحصر به فرد دستگاه محسوب می‌شود. سرور نیز به همین ترتیب، یک کامپیوتر در شبکه است که آدرس IP مخصوص به خود را دارد. اما گاهی اوقات، ما می‌خواهیم به وب سایت‌ها یا سرورهایی دسترسی داشته باشیم که به هر دلیلی محدود شده‌اند و در عین حال هم نمی‌خواهیم هویت خود (آدرس IP) را نشان دهیم. در چنین سناریویی، پروکسی سرور کاربرد پیدا می‌کند.

در پاسخ به اینکه سرور پروکسی چیست می‌توان گفت یک سیستم یا روتر است که یک دروازه بین کاربران و اینترنت ایجاد می‌کند. بنابراین، به جلوگیری از حملات سایبری در شبکه خصوصی کمک می‌کند. به عبارت دیگر، پروکسی یک سرور است که از آن به عنوان “واسطه” هم یاد می‌شود. زیرا بین کاربران و صفحات وب قرار می‌گیرد.

پروکسی چیست؟
پروکسی چیست؟

برای اینکه بهتر درک کنید که سرور پروکسی چیست یک مثال می‌زنیم. همانطور که می‌دانید، هنگامی که یک کامپیوتر به اینترنت متصل می‌شود، از یک آدرس IP استفاده می‌کند. این آدرس IP، چیزی شبیه به آدرس خانه شما است. این آدرس، به داده‌های دریافتی می‌گوید کجا بروند و داده‌های خروجی را با آدرس برگشتی علامت‌گذاری می‌کند تا دستگاه‌های دیگر احراز هویت شوند. سرور پروکسی یا همان پروکسی، در اصل یک کامپیوتر در فضای اینترنت است که آدرس IP مخصوص به خود را دارد.

آشنایی با کاربرد های پروکسی

در ادامه مقاله پروکسی چیست می خواهیم بدانیم که سرور پروکسی چه کاربرد هایی دارد. سرورهای پروکسی، به عنوان واسطه در فضای وب، نقش‌های مفید زیادی دارند. در پاسخ به اینکه کاربردهای پروکسی چیست در اینجا به چند مورد از کاربردهای اصلی آن‌ها اشاره خواهیم کرد:

فایروال‌ها: فایروال نوعی سیستم امنیتی شبکه است که به عنوان یک مانع بین شبکه و اینترنت عمل می‌کند. متخصصان امنیتی، فایروال‌ها را به گونه‌ای پیکربندی می‌کنند که اغلب به عنوان یک اقدام متقابل ضد بدافزار یا ضد هک، دسترسی ناخواسته به شبکه‌هایی را که سعی در محافظت از آن‌ها دارند، مسدود کنند.

یک پروکسی سرور، که بین شبکه قابل اعتماد و اینترنت قرار می‌گیرد، مکان مناسبی برای میزبانی از فایروال است که برای رهگیری و تایید یا مسدود کردن ترافیک ورودی قبل از رسیدن به شبکه طراحی شده است.

فیلترهای محتوا: همانطور که پروکسی‌های آنلاین می‌توانند درخواست‌های اتصال ورودی را با فایروال تنظیم کنند، همچنین می‌توانند با مسدود کردن ترافیک خروجی ناخواسته به عنوان فیلتر محتوا عمل کنند. برای مثال برخی سازمان‌ها ممکن است سرورهای پروکسی را به عنوان فیلترهای محتوا پیکربندی کنند تا از دسترسی کارمندان به وب سایت‌های مسدود شده در حین کار جلوگیری کنند.

ذخیره سازی موقت: این ویژگی، به ذخیره سازی موقت داده‌هایی که اغلب در دسترس هستند اشاره دارد، که دسترسی مجدد به آن‌ها را در آینده آسان‌تر و سریع‌تر می‌کند. پروکسی‌های اینترنتی می‌توانند داده‌های وب‌سایت‌ها را ذخیره کنند تا سریع‌تر از زمانی که ترافیک خود را از طریق اینترنت به سرور وب‌سایت ارسال می‌کنید، بارگیری شوند. این امر، تاخیر (Latency) را کاهش می‌دهد. یعنی مدت زمانی که برای انتقال داده‌ها از طریق اینترنت لازم است.

امنیت: سرورهای پروکسی، علاوه بر میزبانی از فایروال‌ها، می‌توانند امنیت شبکه را نیز تا حدی ارتقاء دهند. زیرا به عنوان واسطه شبکه عمومی عمل می‌کنند. وقتی از بیرون به آن نگاه می‌کنید، همه کاربران شبکه ناشناس باقی می‌مانند و در پشت آدرس IP پروکسی اینترنتی پنهان هستند. بدین ترتیب، اگر یک هکر بخواهد به یک دستگاه خاص در یک شبکه دسترسی پیدا کند، پیدا کردن آن برای او بسیار دشوارتر خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات