CDN چیست؟

1402/08/13
27 بازدید

CDN چیست و چه کاربردی دارد؟

CDN چیست؟ آیا تا به حال عبارت CDN به گوش شما خورده است؟ اگر شما به عنوان مدیر یک سایت معروف صدها و شاید هزاران کاربر را در به صورت هم‌زمان در سایت خود داشته باشید، قطعاً با مشکل پهنای باند روبرو خواهید شد. برای حل این مشکل چه باید کرد؟ آیا حاضرید اعتبار سایت و برند خود را به همین راحتی مخدوش کنید؟ شما می‌توانید با استفاده از شبکه توزیع محتوا CDN به راحتی این مشکل را بر صرف کنید. 

در مقاله حاضر در وب سایت ایران هاستینگ 24 قصد داریم تا شما را با CDN چیست بیشتر آشنا کنیم. در ادامه با ما همراه باشید.

شبکه توزیع محتوا یا CDN چیست؟

حال که کمی دانستیم CDN چیست؟ بهتر است به صورت کامل توضیح دهیم که CDN چیست و چه کاربردی دارد. شبکه توزیع محتوا CDN در واقع یک شبکه جهانی از سرورهای وب برای تحویل سریع‌تر و در دسترس بودن محتوا است. در واقع در این شبکه محتوا در بین سرورهای مختلف CDN در اینترنت تکثیر و کپی می‌شود. سپس کاربردی که بخواهد به سایت و یا محتوای مورد نظر درستی پیدا کند به نزدیک‌ترین سرور در شبکه توزیع محتوا CDN متصل شده و از آن استفاده می‌کند.

فرد بازدیدکننده به یک کپی از داده‌های سایت اصلی دسترسی دارد. این برخلاف راه‌حل سنتی است که در آن، همه بازدیدکنندگان از یک سرور مرکزی استفاده می‌کردند. در مدل قدیمی در صورتی که کاربران زیادی برای دریافت محتوا وارد سرور می‌شدند، سرور با مشکل پهنای باند روبرو شده و از کار می‌افتاد؛ اما در این حالت سرورها هیچ مشکلی در خصوص ارائه محتوا به کاربران در سطح جهانی ندارند.

در صورتی که اقدام به خرید هاست وردپرس نمایید می‌توانید از شرکت‌های ارائه دهنده هاست، خدمات CDN را دریافت کنید. همچنین می‌توانید به سراغ شرکت‌های ارائه دهنده CDN رفته و از خدمات ویژه آنها استفاده نمایید. یکی از مهمترین معیارها در سئو سایت سرعت لود سایت برای کاربران است. فرض کنید کاربری از خارج از کشور بخواهد سایت شما را که در داخل کشور میزبانی می‌شود مشاهده کند. طبیعتاً به دلیل مسافت سرعت لود سایت برای این کاربر با کاربری که در داخل کشور قرار دارد متفاوت است. CDN مجموعه‌ای از سرورها است که یک نسخه کش‌شده از سایت شما را بسته به محل کاربر از نزدیک‌ترین سرور خود به کاربر به نمایش در می‌آورد.

CDN مخفف چیست؟

در بخش قبل دانستیم که CDN چیست اما CDN مخفف چیست؟ عبارت CDN در واقع مخفف عبارت CONTENT DELIVERY NETWORK است. این عبارت به معنی شبکه توزیع محتوا یا همان CDN است. در دنیای امروزی ارائه‌دهندگان محتوا (مانند شرکت‌های تولیدکننده محتوای رسانه‌ای مانند اینستاگرام و یوتیوب و فروشگاه آنلاین مانند آمازون) به اپراتورهای CDN پولی پرداخت می‌کنند تا محتوای خود را با استفاده از سرورهای CDN به مخاطبان خود یا همان کاربران نهایی ارائه دهند. البته باید به این نکته نیز اشاره کرد که شرکت‌های ارائه دهنده شبکه توزیع محتوا CDN به اپراتورهای ISP هزینه‌ای بابت نگهداری و تجهیزات سرور و خطوط اینترنتی پرداخت می‌کنند.

چرا به شبکه توزیع محتوا یا CDN نیاز داریم؟

بعد ا دانستن CDN چیست؟ می خواهیم بدانیم چرا به آن احتیاج داریم. یکی از مواردی که به شدت در اینترنت به آن اهمیت داده می‌شود، در دسترس بودن محتوا برای تمام کاربران است. مشکلی که کاربران اینترنتی با سایت‌های ارائه دهنده محتوا دارند این است که ممکن است سرور این سایت‌ها تا محل زندگی و استفاده کاربر فاصله زیادی داشته باشد.

به همین دلیل زمان زیادی طول می‌کشد تا کاربر از طریق اینترنت به سرور سایت متصل شده و از محتوای آن استفاده کند. برای رفع این مشکل شرکت‌های ارائه دهنده محتوا تصمیم گرفته‌اند که بر اساس منطقه‌های مشخص شده در دنیا، سرورهایی را در نزدیکی کاربران قرار دهند. با این کار سرعت دسترسی به اطلاعات بسیار بیشتر از حالت قبل می‌شود. در نتیجه کاربر سریع‌تر و بهتر به محتوا دسترسی پیدا می‌کند.

این روش در گذشته استفاده می‌شد. البته در این بین یک مشکل وجود داشت. این مشکل در واقع به محتوای موجود در سرورها مربوط می‌شد. اینکه تمام سرورها محتوای یکسان و بروز شده داشته باشند، مشکل اساسی بود. برای حل این مشکل از شبکه توزیع محتوا CDN استفاده شد. در این شبکه سرورهای CDN محتواهای مورد نیاز خود را از روی سرورهای هم‌خانواده خود برداشته و همواره محتوای خود را بروز نگه می‌دارند. در نتیجه دیگر مشکل محتوای قدیمی و کهنه در سرورهای CDN وجود نخواهد داشت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات