Reverse Proxy چیست؟

1402/09/13
34 بازدید

Reverse Proxy چیست و چه کاربردی دارد؟

Reverse Proxy چیست؟ بسیاری از کسب‌وکارها از پروکسی‌ها برای عبور و ایمن‌سازی ترافیک بین شبکه‌ها استفاده می‌کنند. به‌طورکلی، دو نوع پروکسی معکوس به‌نام Reverse Proxy و Forward Proxy وجود دارد. اما اغلب مردم در تشخیص این دو مفهوم دچار سردرگمی می‌شوند. در این مطلب توضیح می‌دهیم که Reverse Proxy چیست و چه تفاوتی با Forward Proxy دارد. همچنین، توضیح می‌دهیم که مدیران و ادمین‌ها چگونه می‌توانند از پروکسی معکوس برای مدیریت دسترسی آسان‌تر استفاده کنند.

با ما در وب سایت ایران هاستینگ 24 با مقاله Reverse Proxy چیست؟ همراه باشید.

پروکسی چیست؟

در رایانه، یک سرور پروکسی یک سرور است که به عنوان واسطه بین یک کلاینت که درخواست یک منبع کرده و سروری که آن منبع را ارائه می دهد، عمل می‌کند. هنگامی که یک کلاینت منبعی را از یک وب سایت درخواست می‌کند، درخواست ابتدا به سرور پروکسی ارسال می‌شود. سپس سرور پروکسی منبع را از وب سایت می گیرد و آن را به کلاینت برمی گرداند. این می تواند حریم خصوصی، امنیت و عملکرد را بهبود بخشد. سرورهای پروکسی می توانند برای اهداف مختلفی استفاده شوند، از جمله:

ناشناس بودن: سرورهای پروکسی را می توان برای پنهان کردن آدرس IP کاربر استفاده کرد، که پیگیری فعالیت آنلاین کاربر را برای وب سایت‌ها دشوارتر می‌کند.

امنیت: سرورهای پروکسی را می‌توان برای فیلتر کردن ترافیک مخرب، مانند ویروس‌ها و بدافزار استفاده کرد. عملکرد: سرورهای پروکسی را می‌توان برای ذخیره وب سایت‌های پرطرفدار استفاده کرد، که می تواند زمان بارگذاری را افزایش دهد.

دسترسی به محتوای مسدود شده جغرافیایی: سرورهای پروکسی را می توان برای دسترسی به وب سایت‌هایی که در یک کشور یا منطقه خاص مسدود شده‌اند استفاده کرد.

Reverse Proxy چیست؟

در پاسخ به اینکه Reverse Proxy چیست می‌توان گفت نوعی پروکسی سرور است. برخلاف پروکسی‌های قدیمی که برای محافظت از کلاینت‌ها استفاده می‌شدند، پروکسی معکوس برای محافظت از سرورها و امنیت سرور کاربرد دارد. پروکسی معکوس، سروری است که درخواست کلاینت را می‌پذیرد، آن را به یکی دیگر از سرورها ارسال می‌کند و نتایج را از سروری که درخواست را پردازش کرده به مشتری برمی‌گرداند، به‌طوری‌که انگار سرور پروکسی خودش درخواست را پردازش کرده است.

Forward Proxy به چندین کلاینت اجازه می‌دهد ترافیک را از یک شبکه خارجی عبور دهند. به عنوان مثال، کسب‌وکارها ممکن است از این پروکسی برای فیلتر و هدایت ترافیک عبوری مورداستفاده کارکنان در اینترنت عمومی استفاده کنند. از سوی دیگر پروکسی معکوس، ترافیک را از طرف چندین سرور هدایت می‌کند. درواقع، پروکسی معکوس به عنوان دروازه‌ای بین کلاینت‌ها، کاربران و سرورهای اپلیکیشن عمل می‌کند. همچنین، تمامی قوانین و مقررات دسترسی و عبور ترافیک را کنترل می‌کند و از هویت سروری که درخواست را پردازش کرده است محافظت می‌کند.

محدودیت‌های Reverse Proxy چیست؟

در این بخش توضیح می‌دهیم که محدودیت‌های Reverse Proxy چیست.

نبود امنیت در منابع مدیریت نشده: اگر کاربر نیاز به دسترسی ایمن به برنامه یا منبعی داشته باشد که با SSO شما یکپارچه نشده باشد، پروکسی معکوس نمی‌تواند امنیت آن را تضمین کند. پروکسی‌های معکوس فقط ترافیکی که به یک مقصد مشخص ارسال می‌شود را مدیریت می‌کنند. برای تامین امنیت ترافیک عبوری از سایر منابع، به پروکسی Forward نیاز دارید.

خطر خرابی‌های مکرر: پروکسی‌های معکوس معمولا Hardcoded می‌شوند تا با نسخه‌های منحصربه‌فرد برنامه‌ها سازگاری پیدا کنند. بنابراین، وقتی یک برنامه به‌روزرسانی می‌شود و کد جدیدی به پروکسی ارسال می‌شود، ممکن است خراب شود. این می‌تواند برنامه به‌روزرسانی‌شده را تا زمانی که پروکسی دوباره رمزگذاری نشده، از دسترس خارج کند، که منجر به ناامیدی کاربران و از دست دادن بهره‌وری می‌شود.

در مقاله حاضر به بررسی Reverse Proxy چیست؟ پرداختیم. در مقالات بعدی به آشنایی بیشتر با نحوه کارکرد و مزایای آن خواهیم پرداخت. در ادامه با ما در وب سایت ایران هاستینگ 24 همراه باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات