Telnet چیست؟

1402/07/20
45 بازدید

Telnet چیست و چگونه کار می کند؟

Telnet چیست؟ کلمه Telnet مخفف Teletype Network Protocol است. به طور خلاصه، Telnet یک پروتکل کامپیوتری است که برای تعامل با کامپیوترهای راه دور ساخته شده است؛ همچنین ارتباط ترمینال به ترمینال را فعال می‌کند و می‌تواند برای اهداف مختلفی مورد استفاده قرار بگیرد. کلمه Telnet به ابزار خط فرمان تلنت نیز اشاره دارد که تحت سیستم عامل ویندوز و سیستم‌های مشابه یونیکس از جمله مک، سرور مجازی لینوکس و سایرین موجود است.

در مقاله امروز در وب سایت ایران هاستینگ 24 قصد داریم تا به این موضوه بپردازیم که Telnet چیست و چگونه کار می کند؟ با ما همراه باشید.

Telnet چیست؟

برای اینکه بدانیم Telnet چیست لازم است تا در ابتدا با معنای آن آشنا شویم. کلمه Telnet مخفف Teletype Network Protocol است. به طور خلاصه، Telnet یک پروتکل کامپیوتری است که برای تعامل با کامپیوترهای راه دور ساخته شده است؛ همچنین ارتباط ترمینال به ترمینال را فعال می‌کند و می‌تواند برای اهداف مختلفی مورد استفاده قرار بگیرد. کلمه Telnet به ابزار خط فرمان تلنت نیز اشاره دارد که تحت سیستم عامل ویندوز و سیستم‌های مشابه یونیکس از جمله مک، سرور مجازی لینوکس و سایرین موجود است.

ابزار Telnet اجازه دسترسی از راه دور به کاربر می‌دهد تا اتصال به ماشین‌های راه دور را آزمایش کند و دستورات را از طریق کیبورد صادر نماید. اگرچه اکثر کاربران ترجیح می‌دهند با رابط‌های گرافیکی کار کنند، Telnet یکی از ساده‌ترین راه‌ها برای بررسی اتصال در پورت‌های خاص است.

نحوه کار تلنت به چه صورت است؟

بعد از دانستن اینکه Telnet چیست می خواهیم بدانیم که چگونه کار می کند. با توجه به اینکه برای آموزش Telnet فقط به یک کیبورد نیاز است، با یک کامپیوتر ابتدایی و نرم افزار Hyper Terminal هم می‌توان از آن استفاده کرد. همه‌ی امور در محیطی بر پایه متن انجام می‌شود و به وجود هیچ نوعی از رابط گرافیکی نظیر آنچه که در کامپیوترهای امروزی وجود دارد، نیاز نیست. کاربران با استفاده از این ابزار می‌توانند باز بودن یک پورت را بررسی کنند.

تلنت با شبیه ساز اتصال ترمینال مجازی یا یک نمونه انتزاعی از اتصال به یک کامپیوتر، کار می‌کند و از پروتکل‌های استاندارد استفاده می‌کند تا مانند یک ترمینال فیزیکی متصل به یک ماشین عمل کند. کاربران با استفاده از تلنت می‌توانند از راه دور به یک ماشین متصل شوند که گاهی اوقات به آن تلنت کردن در سیستم هم گفته می‌شود. در این صورت، از کاربران خواسته می‌شود تا ترکیب نام کاربری و رمز عبور خود را برای دسترسی به رایانه راه دور وارد کنند تا خطوط فرمان را به شکلی که گویا شخصا وارد کامپیوتر شده‌اند، اجرا نمایند.

کاربردهای Telnet چیست؟

آخرین بخش از مقاله Telnet چیست را به کاربرد های آن اختصاص می دهیم. برای اینکه بدانید کاربردهای Telnet چیست باید توضیح دهیم که برای انجام فعالیت‌های مختلفی در سرور به کار می‌رود. برخی از این فعالیت‌ها شامل ویرایش فایل‌ها، اجرای برنامه‌های مختلف و بررسی ایمیل هستند که در آموزش Telnet به آن‌ها توجه می‌شود. برخی از سرورها با استفاده از تلنت، اتصالات از راه دور را فعال می‌کنند تا به داده‌های عمومی برای انجام بازی‌های ساده، تماشای فیلم به صورت کاملا متنی یا مواردی نظیر بررسی گزارش آب و هوا دسترسی پیدا کنند.

بسیاری از این ویژگی‌ها برای سرگرمی نوستالژیک یا به دلیل سازگاری با سیستم‌های قدیمی‌تر که باید به داده‌های خاصی دسترسی داشته باشند، وجود دارند؛ همچنین کاربران می‌توانند از طریق تلنت به هر نرم افزاری که از پروتکل‌های متنی و رمزگذاری نشده استفاده می‌کند، متصل شوند. این نرم افزارها شامل طیف وسیعی می‌شوند؛ از سرورهای وب گرفته تا پورت‌ها.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات