whois دامنه چیست؟ آشنایی با وضعیت های مختلف whois

1402/05/08
24 بازدید
whois

whois دامنه چیست و چه کاربردی دارد؟

whois دامنه یکی از مواردی است که اطلاعات زیادی را در رابطه با دامنه ها در اختیار شما قرار می دهد. همان طور که می دانید در دنیای اینترنت هر دامنه متعلق به یک شخص خاص است. در واقع افراد با پرداخت هزینه می توانند یک آدرس را به نام شخص خودشان ثبت کنند. در مقالات قبلی آموزش هایی در رابطه با نحوه جلوگیری از سرقت دامنه نیز در همین راستا در اختیار شما قرار داده بودیم. یکی از سوالاتی مطرح است این است که چگونه می توانیم بفهمیم هر دامنه متعلق به چه کسی است؟

whois دامنه دقیقا این خاصیت را دارد و به شما کمک می کند تا اطلاعات مربوط به صاحب دامین را شناسایی کنید. در مقاله حاضر قصد داریم تا شما را با وضعیت های مختلف whois دامین اشنا کنیم. با ما همراه باشید.

وضعیت های مختلف whois

هر دامنه هنگام دریافت اطلاعات مربوط به Whois آن می تواند دارای چندین وضعیت مختلف باشد:

وضعیت Available یا موجود: این وضعیت نشان دهنده آن است که دامنه تاکنون ثبت نشده است و درصورت ثبت , شما اولین کسی خواهید بود که این دامنه را ثبت می نمایید.

وضعیت Available Previously registered یا در حال حاضر موجود: این وضعیت نشان دهنده آن است که دامنه موردنظر پیشتر ثبت شده بوده ولی بدلیل اینکه مالک اقدام به تمدید آن نکرد در حال حاضر آزاد بوده و شما قادر به ثبت آن هستید.

وضعیت Registered یا ثبت شده: این وضعیت نشان دهنده آن است که دامنه موردنظر ثبت شده است , در این وضعیت دیگر کسی تا زمان انقضای دامنه قادر به ثبت آن نمی باشد , این وضعیت خود دارای چندین حالت به شرح زیر می باشد:

حالت Active یا فعال: دامنه ثبت شده و بصورت معمولی در حال استفاده می باشد.

حالت (Registered (Active Website یا ثبت شده (وب سایت فعال): دامنه ثبت شده و بصورت معمول در حال استفاده می باشد.

حالت (Registered (Parked or Redirected یا ثبت شده (پارک شده یا ارجاع داده شده): دامنه ثبت شده و برروی دامنه دیگری Park شده است و یا به دامنه دیگری Redirect شده است.

whois
whois

حالت (Registered (No website یا ثبت شده (بدون وب سایت): دامنه ثبت شده ولی در آن محتویاتی وجود ندارد و از آن استفاده نمی شود.

حالت clientDeleteProhibited یا عدم امکان حذف: دامنه ثبت شده و از حذف غیر ارادی دامنه جلوگیری می شود. تنظیم این حالت به درخواست و با انجام تنظیم از سوی مالک دامنه انجام می گیرد. (در صورتی که دامنه خود را LOCK یا قفل نمایید این حالت بوجود می آید , برای ایمنی بیشتر دامنه ها از سرقت این کار توصیه می شود.)

حالت clientTransferProhibited یا عدم امکان انتقال: دامنه ثبت شده و از انتقال غیر ارادی دامنه جلوگیری می شود. تنظیم این حالت به درخواست و با انجام تنظیم از سوی مالک دامنه انجام می گیرد. (در صورتی که دامنه خود را LOCK یا قفل نمایید این حالت بوجود می آید , برای ایمنی بیشتر دامنه ها از سرقت این کار توصیه می شود.)

حالت clientUpdateProhibited یا عدم امکان بروزرسانی: دامنه ثبت شده و از بروزرسانی و تغییر غیر ارادی اطلاعات دامنه جلوگیری می شود. تنظیم این حالت به درخواست و با انجام تنظیم از سوی مالک دامنه انجام می گیرد. (در صورتی که دامنه خود را LOCK یا قفل نمایید این حالت بوجود می آید , برای ایمنی بیشتر دامنه ها از سرقت این کار توصیه می شود.)

سخن پایانی

whois دامنه به افراد کمک می کند تا مشخصات صاحب دامنه را مشاهده کنند. بدین ترتیب در صورتی که فردی بخواهد یک دامنه را خریداری کند به راحتی از طریق whois می تواند صاحب دامنه را شناسایی کرده و با وی ارتباط برقرار کند. امیدواریم مطالعه این مطلب در رابطه با whois دامنه برای شما مفید بوده باشد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات